Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Highspirit omöjlig från spets: "En riktig sprinter"

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Highspirit och Flemming Jensen. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Highspirit levererar i sin nya regi – men bara tillfälligt.

Publicerad:

Troels Andersen har tillfälligt flyttat Highspirit (e. Super Arnie) till Flemming Jensen. Det har resulterat i två raka segrar. Båda från ledningen över kort distans. Kvällens triumf togs på 1.12,3a/1640 meter.
– Han växlar ut så bra som en häst kan göra samtidigt som han är säker. Det är en riktig sprinter, sade Flemming Jensen i vinnarcirkeln.
Tränaren meddelade också att hästen ska tillbaka till Troels Andersen till våren.
– Han är tio år, men jag tror att han inte har gått så många starter. Förhoppningen är att lämna över honom i lika fint skick som han var i när han kom till mig.
Highspirit har nu 15 segrar på karriärens 48 starter. På kontot har han samlat ihop 633 700 kronor. 

"Det är helt otroligt"

Marcus Sundberg, lärling hos Stefan Melander, är tränare för Maintainability (e. Scarlet Knight). På Solvalla tog det sexåriga stoet en fin seger mot flera namnstarka hingstar. Med hjälp av solfjäderseffekten kunde Kaj Widell och Maintainability försvara ledningen och sedan stanna där hela vägen in i mål.
– Det är helt otroligt, overkligt… Hon är nog den som har gett mig mest glädje i mitt liv, sade Sundberg, född -95, i vinnarcirkeln.
Hästen har nu tagit åtta segrar på karriärens 28 starter. 

Louie fick ledningen

Louie Brodde (e. Muscle Massive) kunde ta sig till ledningen efter att invändige Westline galopperat i första sväng. Därifrån kunde ingen hota Svante Båths femåring som gick undan tillsammans med körande Erik Adielsson. Segertiden landande på 1.14,6a/1640 meter på en för dagen tung Solvallabana. 
– Jag tycker man har gjort ett kanonjobb för att få en fin bana här och den är fin också, men man behöver nog inte raka sig på en vecka, sade Adielsson om banan. 

Rocky Egedal (e. Dream Vacation) tog sin första seger på svensk mark sedan april 2015. Han gjorde det tillsammans med Joakim Lövgren, som gav hästen ett rygglopp i andraspår. Efter en attack strax innan slutsvängen kunde hästen komma ner utvändigt om ledande Cantona America och sedan avväpna denne över upploppet.
Hästen tränas av Börje Mathiesen och segertiden landade på 1.15,9/3160 meter.

Eriksson-dubbel på Jägers

Lars I Nilssons Kiss Forever H.C. (e. Kiss Francais) kördes till ledningen av Christoffer Eriksson i den femte avdelningen. Därifrån kunde fyraåringen ta årets och karriärens andra seger.
Eriksson använde samma metod när han körde Lutfi Kolgjinis Coktail Bar (e. Coktail Jet) till seger i loppet därpå. Segern var den första i sedan flytten till Kolgjini. 

Svensson bakom megaskräll

Kvällens stora överraskning var tveklöst Erik Svensson och hans Candy Hornline (e. Zeberus). Ekipaget drog nytta av det, under omständigheterna, höga tempot och spurtade till en väldigt säker seger i den andra V86-avdelningen. Vinnaroddset? 102 gånger pengarna.
Daniel Wäjersten fick ta ännu en seger som proffstränare. Tillsammans med sin Unique Findings (e. From Above) såg han ut att gå mot andrapriset i V86-avslutningen, men när Perfect King galopperade kort före mål var segern ett faktum. 

Rätt V86-rad: 7–11–6–4–3–1–4–4
Utdelning
8 rätt: Jackpot
7 rätt: 4 354 kr
6 rätt: 157 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS