Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hillary B.R. enorm på topptid

Foto: RIKSTOTO DIREKTE
Foto: RIKSTOTO DIREKTE

Under måndagstävlingarna på Jarlsberg travbana fick publiken se en mäktig prestation.
I ett försök till Jarlsberg Grand Prix för ston vann jättetalangen Hillary B.R. på 1.09,9a/1.609 meter.

Publicerad:

Geir Vegard Gundersen med familj har en råtalang i Muscle Hill-dottern Hillary B.R. Stoet, som är uppfödd av Björn Rishaug och ägd av Arne Sandbaek Jr. och Erland Åslund var obesegrad efter elva starter inför måndagens start. Och obesegrad, det är hon fortsatt, även om det hon fick arbeta riktigt ordentligt.

Öystein Tjomsland ville nämligen ge Hillary B.R. en ordentlig match med sin Thankful, som drog på i ursinnigt tempo i ledningen. 1.08,3 nådde man halvvarvspasseringen på, första varvet gick efter 1.10,7. När man så trodde att Thankful skulle tröttna – ökade hon istället, varpå Hillary B.R. i rygg fick kämpa ordentligt. 

Över upploppet kopplade däremot Hillary B.R. greppet tillsammans med Magnus Teien Gundersen och segermarginalen blev till slut säkra två längder. Sista 500 meterna avverkades efter 1.08,2, vilket gav en segertid på 1.09,9a/1.609 meter, en tid som ett Skandinavienfött fyraårigt sto aldrig tidigare mäktat med vid seger.

Svenska rekordet för fyraåriga ston innehas av USA-importen Delicious som vann på 1.09,9 vid seger på Solvalla i oktober månad 2013. Amerikanskfödda Waffle Cone, tränad av Frode Hamre, vann å sin sida på 1.09,8/1.609 meter vid seger i Jarlsberg i fjol. Hillary B.R.s segertid var emellertid nytt norskt rekord för fyraåriga norskfödda ston.

Världsrekordet på tusenmetersbana innehas av Classic Martine. Hon sprang 1.09,2/1.609 meter på Pocono Downs 2014.

Vinsten var värd blyga 20.000 kronor. Thankful, även hon efter Muscle Hill, kom i mål på 1.10,1 och fick 10.000 kronor för sin insats. Trean i mål, Nuclear Tile, noterade 1.11,5.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS