Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Historisk kväll i Rättvik

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Siljans Travsällskap ska fira 100 år. Kusk-VM ska köras på banan. Och för första gången ska Rättvik arrangera V86. Allt på samma kväll.
– Vi har en vision om att få storpublik, säger projektledaren Åsa Holmberg.

Publicerad:

Den 29 maj blir en stor dag för både Rättvikstravet och Siljans Travsällskap. Samtidigt som banan rustar för en speciell tävlingskväll ska travsällskapet fira 100 år. Den faktiskt födelsedagen var 23 februari, men firandet dröjer fram till kvällen då både kusk-VM och V86 intar Rättvikstravet.
– Det kommer att bli nostalgimiddag med speciellt inbjudna gäster som Olle Goop och Jim Frick, säger Eriksson.

Eriksson har varit ordförande sedan år 2000.

– Vi samarbetar ju med Dalarnas Travsällskap och all personal utom banskötarna har vi gemensamt. Jag tror att det är en framgångsfaktor. Vi ligger i en hästtät region och det får vi också jobba för att försöka behålla, kanske till och med öka hästintresset.

När sällskapet bildades 1919 var det istrav på Siljan som gällde. Den givna frågan är förstår varför man inte firar 100 med istrav.

– Vi hade tänkt oss det först och vi tänkte ha ett firande där den här helgen, men omständigheter gjorde att det inte gick att genomföra. Men vi har fortfarande tankar på att köra istrav där i framtiden.

Hoppas på storpublik

Att det blir en speciell kväll framgår inte minst då Åsa Holmberg fått rollen som projektledare.
– Vi har en vision om att få storpublik. Förhoppningsvis får vi fina hästar till loppen och VM-kuskar som drar lite extra. 

Vad kommer att hända på banan?

– Vi har kommit så långt som att vi har bestämt att det ska bli en massa publikaktiviteter. Sedan är det ju 100-årsjubileum och det kommer att finnas ett speciellt tält för det på publiksidan. Det kommer att finnas speciellt inbjuda gäster och tårta och Patric Skoglund kommer att vara konferencier, säger Åsa Holmberg. 
– Vi kommer att ha gästrum för anhöriga till VM-kuskarna och det kommer att finnas ett område med podier där man kan få ta en selfie med kuskarna.

Tävlingskvällen är alltså onsdagen efter Elitloppshelgen och i vanlig ordning finns det ett område där arrangören bara kan hoppas på det bästa.

– Vi hoppas att vädret är med oss…

Fotnot: Sveriges äldsta travsällskap är Värmlands, som bildades i Arvika 1882. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS