Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hockeys" gård såld till jordbrukare

Foto: Janet Pers Sparthan
Foto: Janet Pers Sparthan

Håkan "Hockey" Eriksson travanläggning Berga Gård, som ligger cirka en mil utanför Eskilstuna, har sålts. Köpare är bonden Magnus Eriksson och hans fru Camilla Eriksson som ska driva vidare gården med inriktning på trav.

Publicerad:

Magnus och Camilla Eriksson har sedan tidigare granngården Viby Gård där de driver spannmålsodling och är självförsörjande vad gäller sina hästars foder. I dagsläget har paret förutom spannmålsodling även uppfödning av Svensk varmblodig ridhäst. Nu har paret köpt Berga Gård.

– Tanken är att driva Berga Gård vidare som ren travanläggning och inte blanda olika kategorier av hästar. Det är dumt att inte utnyttja det som finns på Berga Gård vad gäller stallar och träningsanläggningar. Tanken är att hyra ut till travtränare och även om det inte är något klart har vi tränare på gång. På Berga finns 65 boxar samt utestall, säger Magnus Eriksson.

Själv äger han ingen travhäst för dagen, men det kan bli ändring på det.

– För dagen har vi 20 ridhästar hemma.  Själv är jag egentligen bonde och det är min fru Camilla som har hästkunnandet. Nu kommer jag nog fundera på att skaffa något travsto att avla på.

Magnus och Camillas tanke är också att kunna bistå med havre, halm och bra foder till båda gårdarna.

– Det är två fina gårdar som gränsar mot varandra och det här ser jag som ett roligt projekt. Jag tycker det verkar vara positivt uppsving i travet och kan vi hålla med bra banor och stallar så kan vi kanske också tjäna lite pengar på det. Det ska bli roligt det här, säger Magnus Eriksson.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS