Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höjda prispengar i Örebro

Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75
Örebrotravet höjer prispengarna. Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

Omkring fyra miljoner kronor. Så mycket mer finns det att köra om på Örebrotravet i år jämfört med i fjol. Det står klart sedan Örebro Travsällskap presenterat sin budget för 2018.

Publicerad:

Exakt hur stor ökningen blir står klart vid månadens slut. Då ska nämligen insatserna till tvååringsloppet Svampen summeras. Och apropå unghästlopp: i Juliloppet för treåriga hästar höjs förstapriset med 25.000 kronor till 150.000 och i Breeders Crown-uttagningarna får vinnarna 110.000 kronor i år. Under året kommer det att köras minst 40 treåringslopp med 50.000 kronor eller mer till segrarna.

Värt att notera är att Örebro har en tävlingsdag färre än under 2017. Dessutom stod banan värd för E3-uttagningar i fjol, i år blir det enbart revanschlopp inom serien. Med samma upplägg som 2017 hade ökningen varit mer än fem miljoner kronor, skriver Örebrotravet i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS