Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höjer entrépriset rejält: "Absolut värt 100 kronor"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Solänget tar 100 kronor i entré för den som vill se kvällens lopp på plats. Prishöjningen är ett styrelsebeslut som fattades redan under fjolåret.  – Vi behöver öka våra intäkter helt enkelt, säger Peter Nilsson, ordförande i Solängets styrelse.

Publicerad:

Kvällens entrépeng på Solänget sticker ut. Dels för att den är mer än dubbelt så hög som många andra banors inträde vid likvärdiga tävlingskvällar, men också för att det är en fördubbling jämfört med Solängets egna inträdespris från fjolåret (50 kronor).
Peter Nilsson satt med i Solängets styrelse när beslutet fattades förra året. I år är han ordförande.
– Det här var något som dök upp i budgetplaneringen utifrån det svaga resultatet vi hade gjort. Vi behövde vidta åtgärder för att öka vårt kapital igen och det här är en av sakerna som beslutades då. Vi har jämfört med andra arrangemang som till exempel fotboll och ishockey, där man betalar mycket mer än vad man gör för att gå på trav, säger Nilsson.
– Tanken har varit att vi i samband med höjningen också ska skapa andra mervärden på banan och locka folk till oss på det sättet. Nu har vi tyvärr inte kommit hela vägen med eventbiten av olika anledningar.
Är prishöjningen rätt väg att gå för att locka publik?
– Jag förstår hur du tänker. Det är viktigt att vi är duktiga på att motivera varför vi gör så här.
Så, hur motiverar du det?
– Jag tycker att det är en jättehärlig upplevelse att besöka en travbana, ta del av atmosfären och träffa likasinnade för att titta på den sport vi alla gillar. Ambitionen är som sagt att vi ska ha annan underhållning på plats och speltips bland annat. Det är olyckligt att vi ligger efter med det. Jag tycker absolut att det är värt 100 kronor och vi hoppas att det finns ett intresse av att betala för man ska kunna fortsätta se trav här i Örnsköldsvik.
Entrépriserna riktar sig till besökare som är 18 år och äldre och kommer att gälla vid årets kvällstrav på Solänget, med undantag för breddloppsdagarna då det är gratis.
– Av våra 13 tävlingsdagar är det egentligen bara fyra vi kan ta betalt för. Vi har fem kvällstävlingar och en V75-omgång, men vid två av kvällstävlingarna handlar det om breddtrav.
– Vi gör det på prov nu och utvärderar sedan när vi har tagit del av lite reflektioner.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.