Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hon ska se det som en markering"

Foto: MARIA HOLMÉN
Svensk Travsport gjorde ett hembesök i Umeå. Igår avslöjades resultatet. Foto: MARIA HOLMÉN

Ett hembesök av ST vid årskiftet ledde igår till 10.000 kronor i böter för Umåkers A-tränare Gunilla Oscarsson.
– Hon ska se det som en markering att nu är det dags att städa medicinskåpet, säger säkerhetschefen Michael Halvarsson.

Publicerad:

Halvarsson var själv på plats i Umeå, tillsammans med veterinär och en ansvarig för Travarhälsan.
– Får vi minsta lilla indikation på att något är felaktigt så drar vi ut och kollar. Vi tog 8-10 provtagningar på hästarna, men alla testen var negativa. Det fallet handlade istället om brister i medicineringen samt felaktigheter i journalföringen som bryter mot 45 §, felaktigheter i medicinhantering. Gunilla har tilldömts 10.000 kronor, men maxbeloppet är 100.000 kronor. Det här är mer en markering att nu är det dags att städa medicinskåpet och Gunilla har själv överklagat och det är inget konstigt, säger han.
Gunilla Oscarsson själv erkänner att det förekommit lite slarv.
– Ibland har vi inte bältet på oss när polisen stoppar oss. Jag har haft en del amatörer som hyrt in sig i stallet och det har varit en del bristande rutiner, men det har samtidigt varit en del felaktigheter i ST:s rapport så därför har jag överklagat, säger Gunilla Oscarsson och suckar:
– Jag tycker det är bra att ST gör sådana här kontroller för att hitta dopade hästar och fuskande tränare, men även om jag inte dopat några hästar är det så klart tråkigt att sånt här händer när man är nystartad. Det får så stora rubriker i tidningarna.
Gunilla Oscarsson har som sagt överklagat till överdomstolen, Svensk Travsports största instans, och beslut från överdomstolen kan inte överklagas igen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS