Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hon spurtade duktigt senast"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
B.B.S.Janneau tog sig förbi V75-vinnaren Kenzi i sin senaste start. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Romme-lärlingen Jenny A Björk kör två intressanta hästar inom V4-loppen på Romme-travet idag och berättar om chanserna.

Publicerad:

Jenny Björks båda styrningar idag tränas av Romme-amatören Lars Åslund. Först ut är B.B.S.Janneau (V4-3), som inlett karriären lovande med fyra segrar på de fem första starterna.
– Hon har verkligen gjort det bra i loppen, säger Jenny Björk.
En förlust har det blivit och det var på Solvalla för tre starter sedan då det fyraåriga stoet blev oplacerad.
– Då ryckte jag tussarna på henne, men det blev motsatt effekt och hon stannade. Därefter har hon åter tävlat med fast bomull.
Vad tror du om dagens uppgift?
– Hon har tidigare varit ute i voltstart och inte haft några problem med det. Spår fem är lite sämre än de lägen hon haft tidigare, men hon har varit vettig från start och jag tror inte det ska vara någon fara. Hästen har tjänat mycket pengar, men jag tror hon ska bära upp dessa bra. Dontstopbelievin är en bra konkurrent, men får vi vettig resa så ska B.B.S.Janneau vara med där framme, säger Jenny Björk.
I loppet efter, V4-4, sitter hon upp bakom Lisa Scarlet, som efter ett litet tävlingsuppehåll slutade tvåa i sin senaste start.
– Hon spurtade duktigt senast och visade bra form. Hon har galopperat från spår fem tidigare, men två strykningar gynnar henne och ökar chanserna för felfri avgång. Kommer vi bara iväg felfritt och får en vettig resa så tycker jag hon är en av flera som kan vinna loppet, framförallt nu sedan förhandsfavoriten You To Luscious blivit struken, säger Jenny Björk.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS