Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hon var fullständig tokig"

Foto: Thomas Blomqvist/Travronden
Kaj Widell är kvällens kusk bakom Ryssebo La Reine. Foto: Thomas Blomqvist/Travronden

Kiss Francais-stoet har varit svår att få till start, men nu kommer hon med två raka segrar och utvecklingskurvan pekar spikrakt uppåt.

Publicerad:

8 Ryssebo La Reine (V86-3) var fullständigt tokig som unghäst, men vi hade ingen brådska och har låtit henne få tid på sig att mogna. Hon var jättebesvärlig även i höstas, men vi fick henne till start och hon har blivit starkare och modigare för varje seger. Hästen blir bara bättre och bättre och det ser bra ut så här långt. Vi blev glada när vi fick framspår och Kaj är offensiv så jag räknar med att han kör framåt. Det blir antingen ledningen eller utvändigt om ledaren, men är Peter rädd om sin häst så borde han släppa. Hon har aldrig startat bakom bilen och vi kommer att köra en bilprovstart med henne innan tävlingarna, men jag kan lova dig att hon är startsnabb. Vi kortar kärkremmen lite för att hon inte ska springa under vingen med huvudet och lättar henne fram till ett par mindre aluminiumskor. Sedan har hon gått med en huva och hon blir lite lugnare med den, men i dag vill vi ha henne lite mer peppad så den plockar vi bort, säger Pär Thole.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V86-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS