Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Hoppas hon tänker till lite nästa gång"

Foto: HANOLD/ALN
Emilia Leo stöp i backen igår på Solvalla. Foto: HANOLD/ALN

En mörbultad Emilia Leo berättar om gårdagens otäcka olycka och om hur tajt montésporten blivit.

Publicerad:

När Emilia Leo och hästen Tappaintehoppet igår stöp i backen på Solvalla var det nog många som befarade det värsta. När Travronden når Solvallalärlingen under förmiddagen är hon mörbultad, men hon har ändå ork att ge oss en skadeuppdatering. 
– Jag har en stukad fot, skrapsår och ett brutet nyckelben. Det bultar och ömmar förstås, men jag har kollat på incidenten efteråt och förstår att det kunde varit betydligt värre. Jag har ramlat av hästar i träning, men det är det allvarligaste jag varit med om på tävlingsbanan, säger hon. 
Hur gick det med hästen Tappaintehoppet?
– Han stöp ju i backen och det kunde gått åt skogen, men jag fick en bild på honom skickad till mig på morgonen där jag såg att hästen stod upp och verkade må ganska bra efter omständigheterna. Det gjorde mig glad.
Hur upplevde du startögonblicket?
– Ekets Patrik vet jag kan vara het och det var han nu också. Det hela gick väldigt snabbt, men jag kommer ihåg att jag skrek till Jenni H Åsberg att det började bli väldigt tajt, men sedan gick allting så snabbt och i det läget hinner man väldigt sällan parera, berättar hon.
Du red över 100 lopp i fjol och har ridit tio lopp i år. Har det blivit mindre marginaler i montésporten de senaste åren?
– Jo, det kan jag nog hålla med om. De flesta tajta situationerna sker dock mitt i loppen och då flyttar hästarna på varandra på bredden och då är det inte lika allvarligt. I starten är anspänningen så stor och när det blir tajt där har du sällan någon riktig möjlighet att veja, berättar Emilia. 
Jenni H Åsberg dömdes som skyldig till incidenten och fick tio dagars avstängning och 1.500 kronor i böter för snäv ridning som grovt stört medtävlare.
Är det några hard feelings mellan dig och Jenni idag?
– Nej, vi har haft lite kontakt via sms och det är lugnt. Men just starten i ett montélopp är speciell och jag hoppas att hon tänker till lite nästa gång.       
Minst två veckors sjukskrivning väntar nu för 22-åriga Emila. Allting handlar om hur snabbt nyckelbenet hinner läka eller om det behövs en operation.
– Allt jag vill är bara att komma tillbaka till hästarna, men den närmaste tiden måste jag nog ligga i soffan och vila upp mig, säger Emilia Leo.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS