Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hörnberg: "Olyckligt att utredningen dröjer"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Utredningen för hästnäringens finansiering dröjer - och kommer inte vara klar förrän tidigast hösten 2020.
För Svensk Travsports del är beskedet från civilministern något förvånande.

Publicerad:

Under fredagen kom civilminister Ardalan Shekarabi (S) med besked gällande den utredning kring hästnäringens finansiering som sedan tidigare aviserats i samband med den nya spellagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet. Någon utredare är ännu inte klar för arbetet, däremot är tidsramen satt: 31 oktober 2020 ska utredningen vara klar – nästan två och ett halvt år fram i tiden.
– Spontant så tycker jag det är olyckligt att utredningen ska behöva ta så lång tid. Vi var förberedda på en sammanslagen utredning med en rad andra ämnen, och att det därför skulle ta lite tid, men det här länns väldigt länge. Det är tråkigt att inte veta hur våra förutsättningar för finansiering ska se ut, säger Svensk Travsports vd Ulf Hörnberg.

Att utredningen dröjer så pass länge som den nu gör, tror Ulf Hörnberg kan innebära att marknaden påverkas.
– Det här sätter i alla fall marknadssituationen i gungning, både för de nya bolagen som ska erbjuda spel till hästrelaterade produkter, men även för ATG. I grund och botten känner jag mig ändå trygg med vår produkt, och ATG:s varumärke. I min kristallkula tyckte jag mig se att intäkterna på hästrelaterade produkter, för nya licenserade bolag som går in på den marknaden, blir relativt begränsade till en början, men det här beslutet kring utredningen gör ändå att man kanske måste fundera på vilken offensiv vi ska arbeta efter, för vår egen affärs skull.

Kring travsportens finansiering de kommande åren, ger han ändå relativt lugna besked.
– Jag är inte jätteorolig i ett intäktsperspektiv, men än en gång så är det olyckligt att det ska behöva ta så pass lång tid som det nu verkar göra. Om utredningen är klar först 31 oktober 2020, då luktar det beslut först sommaren 2021, eller till och med årsskiftet 2021/2022. Det är lång tid i ovisshet, säger Hörnberg.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS