Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Horpestad gjorde segergest

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Tom Horpestad gjorde segergest när Eddie passerade mållinjen. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Förutom höjdpunkten med E3-finalerna bjöds publiken på Färjestadstravet på fina finalomgångar och det gick enormt fort hela dagen. Den största segergesten bjöd Årjängtränaren Tom Horpestad på när han vann klass II-finalen med egentränade Eddie. Dessutom bjuder vi på en segerintervju med norrmannen i webb-tv-format i slutet av artikeln.

Publicerad:

Det som bäddade för Eddie var en stenhård körning mellan två av favoriterna, Tango Lavec och Imperator, där de körde 1.09,9 första varvet och Eddie kunde smyga med bakom dessa två. In på upploppet kom luckan och segervane Eddie kunde ta femte seger i sjätte starten i år. Segertiden blev fina 1.12,6a/2.140 meter, vilket senare kom att visa sig bli den långsammaste segertiden på V75.

–Jag har trott mycket på honom, men han har haft problem med halsen och vi fick börja om med honom som fyraåring, sa Tom Horpestad efter loppet.

Snabbare gick det i både guld- och silverdivisionen. Arazi Boko spetsade och släppte i Färjestads Jubileumslopp och när luckan kom spurtade han säkert ner ledande Hard Livin och kom i mål på 1.11,2a/2.140 meter. Tiondelen långsammare gick det i silverdivisionen där Nimbus C.D. ledde loppet runt om i fin stil och favoriten Oliver Kronos orkade inte från dödens.

– Jag trodde inte på seger förrän 100 meter kvar av loppet, sa Stefan Hultman efter Nimbus C.D.’s seger.

Dagens mest imponerande vinnare var kanske Markus Pihlströms Global Revenge, som kördes av Stefan Söderkvist. Fyraåringen fick en vid förstasväng, innan han kom ner utvändigt om ledande favoriten Emmett Brown. Det såg ut att bli favoritseger när de kom in på upploppet, men Global Revenge visade prov på mycket fint löphuvud när han bet ihop och plockade ner Emmett Brown den sista biten på 1.12,0a/2.140 meter.

Den sista V75-avdelningen gick till Fredrik B Larsson och Love Dancer, som den här gången kom till ledningen och då den stora favoriten Shriaz Brodde gjorde bort sig blev segern mycket enkel på 1.11,8a/2.140 meter.

– Det var väldigt rulligt sista 50, men han höll sig i skinnet, kommenterade Fredrik B Larsson travet den sista biten.

Rätt rad:
5–4–6–1–5–4–5

Utdelning:
7 rätt: 1.105.891 kr
6 rätt: 6.244 kr
5 rätt: 424 kr

Omsättning:
75.143.886 kr

Publik:
5.786 personer

<iframe width="600" height="338" src="https://www.youtube.com/embed/6C8P52A-zIA?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.