Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höwings Vipower gladde: "Finns potential"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Martin P Djuse. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Han blir 26 i augusti och har 26 hästar i träning. Dessutom en karriär som pekar rakt upp mot himlen. Vi snackar om talangen Martin P. Djuse som just nu har stora framgångar på ovalerna.

Publicerad:

En blivande stjärna är förmodligen Höwings Vipower (e. Infinitif), torsdagskvällens mest imponerande vinnare i Gävle där hingsten spurtvann andra V5-loppet trots köposition efter en till synes förödande startgalopp.
– Han var för pigg efter sin vila, slog ihop och felade. Jag hade i skallen att köra ut men ändrade mig och tänkte låta honom få ett snabbjobb, skrattar Martin som sedan blev kolossalt överraskad att det till slut blev en ganska lätt seger.
– Man blir aldrig riktigt klok på vad man håller på med.

Bergsåkersproffset lät den femårige hingsten lufsa med där bak på innerspår och inte ens när luckan uppenbarade sig 250 kvar fanns det realistiskt hopp. Men sedan flög den blivande vinnaren fram som ett jehu och avgjorde i god tid sedan han travat sista 2 400 meterna några tiondelar över 1,13.
– Utan att vara helt pressad. Kanske var det här proppen ur tunnan. Han har inte alls fått utdelning på sin kapacitet, mest på grund av halsproblem. Det finns potential för V75 men det får nog vänta. Nästa start får vi fundera över.

Martin köpte Höwings Vipower på Kriterieauktionen 2014 och ägde inledningsvis hela hästen. Sedan sålde han ut hälften, men 50 procent är ju helt okej. I och med segern passerade Infinitif-sonen 300 000.

Stall Djuse innehåller en handfull duktiga springare. Den bäste?
– Måste jag välja säger jag Camerons Dream. I vart fall för dagen men det kan ju snabbt ändra sig.

Fullträffen med Höwings Vipower var Martins 15:e för året och segerprocenten tills vidare ligger på 16. Och allt tyder på att alla tidigare rekord har rykt all världens väg när det görs bokslut sista december. Ambitionen är minst två miljoner i inkört till stallet och det står inte på förrän man är halvvägs.

En nöjestripp till Gävle för att testa formen. Hemresan blev lätt för Per Lennartsson sedan han fått Sverigedebutera hellyckat med holländskan Fame Boko (e. Virgill Boko).
– Jag fick det svar jag trodde, hon vann lätt med krafter kvar. Fortsätter hon i samma stil och kan behålla motivationen är det sto för större uppgifter, skrockade Sundbyholmstränaren belåtet.

Fame Boko fick Per i träning i slutet av mars, ägarna ville gärna testa i svensk miljö med lite större prispengar och starten kunde inte ha slutat bättre. Vinnaren fick en tung inledning, fick avlösning utvändigt ledaren och tacksam lucka då anfallande häst galopperade i slutsvängen.
– Väl vid fritt var jag aldrig orolig, hon behövde inte förta sig. Som det känns har hon fina pengar att hämta och det är bara att leta lite större lopp. Utflykten till Gävle gav mersmak och de 20 milen hem lätta.

Avslutningsvis bara några korta rader om obestridlige kallblodskungen Jan Olov Persson. Han inledde tävlingarna med av spelarna bortglömde Gott Klirr (e. Åsajerven) och det var hans elfte vinnande treåring. I sanning imponerande!

Lira nästa gång: Rocky Tilly är på väg mot storformen. Satt fast näst senast, utmanade nu vinnaren och tar ett kliv till framåt med två lopp i kroppen. Noble Boy fick segerraden bruten men höll strålande efter jobbig resa och var nära att kämpa ner den ledande favoriten.

Alla vinnare på Gävletravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Gott Klirr e. Åsajerven, körsven och tränare Jan-Olov Persson.
Lopp 2: Loke is My Name e. Crazed, körsven och tränare Peter G. Norman.
Lopp 3: Basil Pellini e. Muscle Hill, körsven Erik Adielsson, tränare Svante Båth.
Lopp 4: Höwings Vipower e. Infinitif, körsven och tränare Martin P Djuse.
Lopp 5: Figaro Broline e. San Pellegrino, körsven och tränare Jimmi Ehlers.
Lopp 6: Myrsjös Stalo e. Snygg, körsven Ulf Ohlsson, tränare Daniel Nilsson.
Lopp 7: Fame Boko e. Virgill Boko, körsven och tränare Per Lennartsson.
Lopp 8: Belinda Thrust e. Zola Boko, körsven och tränare Ida Eriksson.
Lopp 9: Maximus M.M. e. Beanie M.M., körsven Ulf Ohlsson, tränare Morten Waage.
Lopp 10: Chookdi e. Make it Happen, körsven Kim Moberg, tränare Svante Båth.
Lopp 11: Ballerine de Fer e. Zola Boko, körsven och tränare Oskar Kylin Blom.

– Big Bear

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.