Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hultman är redo: "Gått och laddat"

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD
Stefan Hultman hoppas att projektet ska bli en succé. Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD

Stefan Hultman är redo för en intensiv Sverigeturné, där han ska underhålla och hjälpa till att svetsa samman alla travintresserade. 
– Jag har gått och laddat för det här hela sommaren. Det ska verkligen bli roligt. 

Publicerad:

De flesta känner till Stefan Hultmans berg-och-dalbana som tränare, som kulminerade med Maharajahs Prix d’Amérique-seger i januari 2014. Höstens 2015 drabbades dock Stefan av den ovanliga och svåra sjukdomen myasthenia gravis (MG). Det har tagit tid att repa sig, men numera är den forne Solvallatränaren så pass frisk att han klarar av att vara ett viktigt ankare i ATG Live-studion och även ta på sig andra uppdrag. 
Det var just på ett sådant annat uppdrag i våras som idén om den här Sverigeturnén med Johan Lindberg tändes. 
– Jag var på Bergsåker och berättade om mitt liv och travkarriär. Det kom överraskande mycket folk, omkring 350 och reaktionerna efteråt var också väldigt positiva. Jag började ju redan i 15-årsåldern som lärling på Solvalla och har varit med om väldigt mycket. Det finns en hel del att plocka fram, både stora framgångar och motgångar. Jag kan berätta om allt och om det finns intresse att höra på mig ställer jag gärna upp. Jag vill försöka dra mitt strå till stacken för att utveckla vår fina sport ytterligare, säger Stefan Hultman. 

"Blir några tuffa månader"

Redan den 1 oktober går startskottet i Örebro. 
– Jag och Johan hade ett första möte i torsdags, där vi bland annat gick igenom de större bitarna. Lite om vilka perioder i mitt liv som kan vara intressantast att fokusera på och sedan behovet av en moderator. Annars är risken överhängande att jag kör ner i vilket dike som helst. Vi ska träffas en gång till innan det blir skarpt läge i Örebro. 

 Orkar du åka till 33 travbanor med tanke på din sjukdom? 
– Det är klart att det blir några tuffa månader eftersom jag även ska jobba på ATG Live. Samtidigt känner jag mig piggare för varje vecka som går och brinner också verkligen för det här projektet. Det kommer att ge mig positiv energi och jag ska verkligen bjuda till allt jag kan för att det här ska bli bra. Jag hoppas på succé. 

Vad kan du om Pegasus? 
– Inte alls speciellt mycket i nuläget men det ska bli intressant att sätta sig in mera i ämnet. Samtidigt är jag väl medveten om att min roll är att försöka locka folk, under- hålla publiken med olika episoder och historier från karriären samt förhoppningsvis även komma med ett och annat råd också. 

En viktig grundbult i Pegasus är att alla ska med på båten. 
– Det får inte bli vi och dom, utan bara vi. Genom att få ut så bra informationen som möjligt till så många det bara går är vi en rejäl bit på väg, säger Stefan. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS