Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hygglig chans för Apollo

Foto: MIA TÖRNBERG
Ulf Ohlsson ska försöka kriga sig till 35 miljoner kronor. Foto: MIA TÖRNBERG

Ulf Ohlsson har halkat lite efter Björn Goop i den allsvenska kuskligan, men kan i kväll i Eskilstuna bättra på sin egen segerstatistik ytterligare. Mellby Apollo är bästa chansen.

Publicerad:

Ulf har ett framgångsrikt samarbete med Reijo Liljendahl och det är åt honom som han kör tre V64-hästar
i Eskilstuna. Först ut är Kemas Winnie från spår åtta bakom bilen i V64-inledningen.
– Hästen gör det oftast bra, men har lite svårt för att vinna. Om vi kan hitta ner i en hygglig position finns möjligheten att vara med där framme. Men om det ska bli vinst krävs att det klaffar till 100 procent.
Ohlsson låter mera optimistisk angående Mellby Apollo (V64-5). Detta trots att det finns viss strulrisk trots det perfekta andraspåret.
– Jag tror inte att vi kan svara ut Prins Alf första biten och sedan beror det på viken taktik man väljer med den hästen. Mellby Apollo fungerar fint bakifrån, men det kan bli tufft att vinna från dödens. Både form och läge är hur som helst bra och han svarade även för en stark insats senast.
Spår fyra i volten är inget som oroar Ulf med treårige Scarlet Ribb i V64-6.
– Nej, han trampade iväg fint från samma spår för tre starter sedan och vi kunde köra till spets efter en bit. Vi har trott en hel del på hästen på sistone och då även kört efter det. Nu är det läge att ge honom ett snällare upplägg och slå lite i underläge. Hästen har inte riktigt släppt till ännu i lopp, men förhoppningvis blir det så framöver.
Inför kvällens tävlingar leder Björn Goop med 349 segrar (trippel på Axevalla) mot Ulfs 339. En kommentar?
– Alla ser väl åt vilket håll det där går. Det hade nog krävts en ledning med 20 segrar inför december för att jag skulle ha haft en rimlig chans. Jag är dock väldigt nöjd med mitt år ändå och det vore roligt om jag för första gången kunde nå upp i 35 miljoner kronor i inkörda pengar. Det är 700.000-800.000 kvar dit om jag räknar med USA och Danmark.
 

FAKTA

Sundbyholm

Sundbyholms Travbana
635 08 Eskilstuna
Tel: 016-42 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,6 m
Upploppets längd: 182 m

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS