Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Imponerade i debuten

Foto: TOM JÖNEHAG/FINISH & TR BILD
Öystein Tjomsland (arkivbild). Foto: TOM JÖNEHAG/FINISH & TR BILD

Det blev ingen enkel väg dit.
Men segern var ändå aldrig i fara för Hvalstad Odin.

Publicerad:

Ulf Ohlsson fick iväg hästen felfritt. Sedan hamnade han i tredjespår tillsammans med Hvalstad Odin och där fick ekipaget vara kvar fram till strax innan slutsvängen. Väl utvändigt om ledande Oaks Nils såg Ohlsson lugn ut och Öystein Tjomslands åttaåring spurta hem segern med full kontroll. Det var hästens första seger för året och den kom i regidebuten för Tjomsland.
– Jag tycker det kändes bra hela vägen. Han har brakapacitet i förhållande till hur mycket pengar han har på sig. Det här var nog inte det sista loppet han vann, sade Ulf Ohlsson till Kanal 75.
Och det var inte det första heller. Fuxen tog karriärens 14:e seger och efter torsdagens 50 000 kronor har han nu sprungit in 513 568 kronor. Segertiden blev 1.26,6/1660 meter.

Försök och final samma kväll

Det blev en enklare väg för kvällens storfavorit, Lexington Tooma som tillsammans med Ove A Lindqvist kunde försvara ledningen från start och sedan stanna där hela vägen. Efter en inledande femhunring på 1.11,0 och ett varv på 1.12,6 fick hästen ändå bekänna färg när Kabanoss fick lucka från ledarrygen. Carl-Evert Johanssons häst kunde hålla undan med en hals och vinna på 1.13,4a/1640 meter. 
– Han var så fantastisk som jag trodde. Startsnabb och går hela vägen in i mål också – det är en jäkla fördel, sade tränaren Carl-Evert Johansson till Kanal 75.
Loppet var ett försök i Mäster Gustafs Pokal, med final senare under kvällen. Där fick Lexington Tooma nöja sig med en andraplats bakom Mauri Jaaras Backward’s Boy som även han kom från en försöksseger tidigare under kvällen. Förstapriset i försöken var 30 000 kronor och finalsegern var värd 100 000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS