Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Imponerande insatser i Halmstad

Foto: MIA TÖRNBERG
Art on Line vid en tidigare seger på Halmstad. Foto: MIA TÖRNBERG

Tova Bengtsson var imponerad av Art On Line.
Trots tufft tempo och väl pigg kunde tioåringen ta karriärens nionde montéseger.

Publicerad:

1.09,3 första halvvarvet och 1.10,8 på varvet – dessutom väl ivrig. Sällan ett vinstgivande upplägg med Art on Line (e. Rite on Line) hade krafter nog att infria sitt stora favoritskap och vann säkert på 1.12,5/1640 meter autostart till Tova Bengtsson stora glädje.
– Alltså, jag vet ju vilken häst det här är, men jag blev orolig. Jag ville inte bråka för mycket med honom samtidigt som det gick så fort och då tänkte jag: ”fan, fan, fan”, sade Tova.
– En annan häst hade inte klarat av det, han var verkligen topptopp i dag.

"Så skönt!"

Skräll modell större blev det i V64-1 där paret Boels Firstlady Michelle (e. Quite Easy U.S.) blev just först över mållinjen – något hon aldrig varit tidigare. Sören lotsade fram henne elegant i ryggar under slutrundan och kort före mål tog hon sig förbi Virtual Leg som bjöd på resan.
– Så skönt, det var det verkligen. Hon har haft lite otur och behöver ha lite hjälp på vägen i loppen men jag har aldrig sett henne som en ickevinnare. Nu fick jag en fantastisk rygg i Christoffer och jag frågade efter mål om jag hann förbi och han svarade ”ja” – först då kände jag mig säker.

Häftig svepning

Johan Untersteiner visade upp en fin tvååring i Staro Moschino (e. R.C.Royalty) som avslutade sista halvvarvet i ledningen efter drygt 1.12. Betydligt snabbare gick det när han kastade loss derbyfinalisten Niky Flax (e. Love You) efter att ha backat sig loss som sistahäst. Ut på slutrundan skickade Johan på i tredjespår och Niky Flax gick under 1.08 1000 och 300 kvar på slutrundan och hade skaffat sig en ointaglig ledning. Segertiden blev, i sammanhanget, blygsamma 1.15,8/2640 meter autostart, men svepningen var desto häftigare.

Lira nästa gång: Hugo R.C. (8) höll i taktpinnen till någon meter före mål. Sjuåringen var klart förbättrad efter en liten paus.

 

Kvällens vinnare

Lopp 1: Staro Moschino (e. R.C.Royalty) – Johan Untersteiner
Lopp 2: Hierro Boko (e. From Above) – Marcus Lindgren
Lopp 3: Niky Flax (e. Love You) – Johan Untersteiner
Lopp 4: Firstlady Michelle (e. Quite East U.S.) – Sören Boel (Eva Boel)
Lopp 5: Art on Line (e. Rite on Line) – Tova Bengtsson (Mikko Aho)
Lopp 6: Foxy Brown (e. Symphonic Hanover) – Kevin Oscarsson (Magnus Dahlén)
Lopp 7: Waffle (e. Jades) – Johan Untersteiner
Lopp 8: Cantona Mearas (e. Muscle Hill) – Kevin Oscarsson (Stefan Persson)
Lopp 9: Black Snapper (e. Chocolatier) – Christian Fiore (Lars Järpedal)
Lopp 10: Gowin Ixi (e. Papa Bear) – Anders Schillström

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.