Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Indoor Voices slog till: ”På hugget i dag”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Indoor Voices och Örjan Kihlström. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Roger Walmanns sto tog första årssegern i stentufft sällskap.

Publicerad:

Roger Walmanns sjuåriga sto hade gått segerlös genom årets tio första starter innan segern till slut kom på Solvalla. Trots att både Anna Mix och Southwind Feji fanns med i loppet – och dessutom satt som etta och tvåa på innerspår – kunde Indoor Voices (e. Yankee Glide) spurta till seger.
Anna Mix hade varvat på 1.13 och skärpt tempot under slutrundan när Evin Boko stötte från andra utvändigt i slutsvängen och såg segerfarlig ut. Där bakom satt Örjan Kihlström och Anna Mix som kunde vinna relativt säkert.
– Jag trodde väl att det skulle bli tufft att slå Anna Mix i ledningen, men hon såg ovanligt seg och loj ut i slutsvängen och då fick jag upp lite hopp, sade Kihlström i Solvallas vinnarcirkel.
Han har kört Indoor Voices majoriteten av årets starter.
– Hon gick fantastiskt bra i vintras och borde nog ha fått vinna något lopp då. På slutet har hon gått hyggligt utan att visa den där superformen, men i dag var hon riktigt på hugget.
Segertiden landade på 1.12,0a/2140 meter. Två i mål blev Evin Boko samtidigt som Anna Mix fick nöja sig med en tredjeplats.  

Spännande treåringar

Ett annat sto som övertygade var Helena Burmans talangfulla A Sweet Dance (e. Maharajah). Under kvällen kom sjunde raka segern tillsammans med Johnny Takter. Den här gången kom ekipaget till ledningen tidigt och kunde sedan kontrollera hem loppet på 1.14,5a/2140 meter.
– Hon är underbar, väldigt speciell. Hon tycker ju själv att hon är bäst, hon har fattat det, sade Helena Burman i vinnarcirkeln.
Segerkusken fyllde på:
– Det är en underbar häst helt enkelt. Hon har det mesta, sade Johnny Takter.
Segern var värd 100 000 kronor och A Sweet Dance har nu sprungit in 1 285 000 kronor på karriärens nio starter.

Även de treåriga hingstarna och valackerna gjorde upp under kvällen. Där fick Stefan Melanders Flight Dynamics (e. Scarlet Knight) spräcka segernollan efter en mersmakande andraplats i E3. Trots ett lopp utvändigt ledande Devil Sound kunde Flight Dynamics koppla segergrepp en bit in på upploppet och vinna knappt med säkert.
– Han har ett fantastiskt löphuvud den här hästen. Jag kände att jag inte ville utmana honom något i dag efter E3, men sista 150 spände han ögonen i den innanför, sade körande Per Lennartsson.
Segertiden blev 1.13,6a/2140 meter.
– Det är en liten snabb häst som har alla förutsättningar att bli en kulltopp som tre- och fyraåring – och det är han ju redan. 

Mot Jubileumspokalen

Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) bjöd på viss dramatik i startögonblicket då han tog till en kort galopp. Efter det hittade Robert Bergh snabbt en position i tredje utvändigt, som sedan blev andra utvändigt. Därifrån kunde Mindyourvalue W.F. köras fram utvändigt ledande Toutre på den sista bortre långsidan och sedan vinna säkert. 
– Han är fantastiskt stark. Det är väldigt få hästar jag har tränat som har varit så här starka, sade Bergh i vinnarcirkeln.
Bergh har siktet inställt på Jubileumspokalen för Mindyourvalue W.F. som vann på 1.13,0/2680 meter.

”Ger rysningar”

Jörgen Westholms 15-åriga kallblod fick avsluta som en vinnare i sin sista Solvallastart. Från spår sex bakom bilen satt ekipaget i ledningen omgående. Därifrån travade Odin Tabac (e. Moe Odin) 1.22,7a/2140 meter och höll utvändige Smedheim Solan på behörigt avstånd hela vägen in i mål. Tränaren bjöd på en rejäl segergest när mållinjen kom.
– Bara att sitta bakom den här hästen ger en rysningar. Det är en fantastisk individ att jobba med och det är kul att få visa upp honom i så här fint skick som 15-åring, sade Westholm i vinnarcirkeln.
Och än är inte karriären över.
– SM är givetvis det stora målet, då slipper vi norrmännen.
När det väl är färdigtävlat väntar avelsarbete för Odin Tabac, meddelade Westholm. 

Kvällens vinnare
Lopp 1: Fernando Vixi (e. Love You) – Tuomas Korvenoja
Lopp 2: Symphonic Joker (e. Symphonic Hanover) – Jennifer Tillman (Per K Eriksson)
Lopp 3: A Sweet Dance (e. Maharajah) – Johnny Takter (Helena Burman)
Lopp 4: Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) – Robert Bergh
Lopp 5: Shadow (e. Marion Mad Money) – Jimmy Dahlman (Rikard Lindh)
Lopp 6: Indoor Voices (e. Yankee Glide) – Örjan Kihlström (Roger Walmann) 
Lopp 7: Odin Tabac (e. Moe Odin) – Jörgen Westholm
Lopp 8: Flight Dynamics (e. Scarlet Knight) – Per Lennartsson (Stefan Melander)
Lopp 9: Lady Rubinstein (e. Donato Hanover) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 10: Zingy Kronos (e. Muscle Hill) – Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
Lopp 11: S.G.Maleficent (e. Chocolatier) – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)

Lira nästa gång: Lift To Drag var förbättrad som tvåa trots ett lopp utvändigt om ledaren i lopp två.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS