Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Indy Lane övertygade: ”Blir bättre och bättre”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Indy Lane och Jorma Kontio. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Björn Röcklingers fyraåring tog en imponerande seger från utvändigt ledaren. 

Publicerad:

Jorma Konto ville inte släppa ner Output Pressure framför sig i dödens varvet från mål. När upploppet kom visade Indy Lane (e. Ready Cash) varför. Björn Röcklingers fyraåring såg stark ut och han var på väg upp jämsides med ledande Esprit Sisu vid utgången av sista sväng. Då galopperade ledaren samtidigt som Jorma Konto körde undan vad som gick. Kusken kunde konstatera att konkurrenterna var chanslösa på att hota Indy Lane som gick undan på fina 1.12,6a/2140 meter.
– Det var otroligt roligt, jag har alltid tyckt om den här hästen, sade tränare Björn Röcklinger i vinnarcirkeln.
Indy Lane har nu vunnit sex av karriärens åtta starter.
– Han hade en lite bökig treåringssäsong, men efter kastrationen har han bara blivit bättre och bättre. Jag har alltid trott jättemycket på den här och jag hoppas att han fortsätter att visa hur bra han är.
Tvåa i Margaretas Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker blev Håkan Skoglunds Heading Reference och trea blev Stefan Melanders Digital Performer.  Förstapriset var 300 000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.