Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inez från start till mål

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

På måndagskvällen gjorde Inez Alki sitt andra besök i en svensk vinnarcirkel. Holländskan tog sig dit genom en snygg spetsseger på Färjestad.

Publicerad:

I höstas fick Axevallatränaren Hans Crebas ett intressant nyförvärv från Nederländerna. Nu ståtar Inez Alki (e. From Above) med två segrar efter fem starter på svensk mark. Den senaste togs under måndagskvällen på Färjestad där det femåriga stoet spårade runt om i ett sprinterlopp.
– Det var första gången som jag hade framspår bakom bilen med henne, men Hugo Langeweg Jr, som tränade hästen innan mig, berättade att hon kan öppna raskt, sade Crebas.

Kollegans utsaga visade sig stämma. Inez Alki tog hand om ledningen och anförde också fältet in på upploppet. Där var Crebas tvungen att köra undan, varpå norske Glazier’s Support fick luckan från vinnarhålet.
– Då blev jag lite orolig. Jag hade sett i lopparkivet att den var riktigt snabb en kort bit, men vi höll undan ganska säkert till slut.

Inez Alki kom i mål på 1.13,8 och härnäst kan det bli ett nytt försök på V75. Hittills har det blivit en seger och en sjätteplats för henne i det sammanhanget.
– Hon är född i Holland, så det är inte alltid hon får vara med, men hon har visat att hon duger där. Det är en fin madame, det här.

Det var gott om norska gäster på Färjestad och bäst gick det för Åsbjörn Tengsareid. Han körde Outcome (e. Sebastian K.) till seger åt Jens Kristian Brenne och vann sedan med Massive Speed (e. Muscle Massive). Den sistnämnde imponerade stort när han vann på 1.13,4 över full väg.
– Det här lovar gott inför framtiden. Nu satsar vi på silverdivisionen hemma i Norge, sade Tengsareid efter segern.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS