Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Infektion stoppar Nuncio

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Nuncio stoppas från Frankrikestart på grund av en infektion. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

På grund av en trolig infektion är Nuncio inte anmäld till Prix de Bourgogne som körs på nyårsafton i Paris.

Publicerad:

Därmed kommer ett slut på en fantastisk tävlingskarriär allt närmare. Stefan Melander tog beslutet i söndags om att inte anmäla sin amerikanska stjärna.
– Tyvärr har hästen stått med undertemperatur i någon dag och det tyder på att han har någon form av infektion. Jag har haft Prix de Bourgogne i sikte för Nuncio länge och han har känts väldigt fin i träningen. Transporten var klar för att köra ner honom till Frankrike på onsdag morgon men nu blir det inte så och det känns väldigt tråkigt, berättar Stefan Melander.

Nuncio var tvåa i Gösta Nordins Lopp på Solvalla för två veckor sedan. Inget bra genrep precis för en häst av Nuncios klass.
– Näe, det var det väl inte, men jag får ta på mig den förlusten. Jag kände mig för säker i ledningen, sedan hade hästen fel skor och kanske kände han även av den infektion som brutit ut nu. Jag är uppriktigt sagt oerhört ledsen att det skulle strula nu. Jag hade väldigt gärna sett Nuncio i Prix de Bourgogne, säger Melander.

Vad händer med Nuncio nu?
– Först måste hästen bli frisk. Sedan ringer dom varje dag från Hanover Shoe Farm och vill ha över Nuncio som avelshingst. Jag har ungefär två veckor på mig att bestämma hur det blir med USA. Vi har också alternativ i Sverige. Vi får se. Just nu är jag både ledsen och förbannad över att det strulat med hästen på slutet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.