Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen Elitloppsvinnare – siktar mot VM istället

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ringostarr Treb och Jerry Riordan efter Elitloppssegern. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Årets Elitloppsvinnare Ringostarr Treb står över Masters-finalen i Östersund.
– Vi siktar på VM istället, bekräftar tränaren Jerry Riordan.

Publicerad:

Ringostarr Treb segrade för Wim Paal i både försök och final i årets Elitlopp. Därefter blev han struken för hälta inför en tilltänkt start i Kymi Grand Prix den 16 juni. Sedan dess har det inte blivit någon fler start, men Jerry Riordan har hela tiden haft förhoppningar om att hinna få hästen klar till Masters-finalen i Östersund. Men nu blir det inte så.
– Han är nästan där, men behöver en veckas träning till. Det känns inte rätt att ta ut honom i Östersund mot det tuffa motståndet som väntar utan perfekta förberedelser. Vi ändrar planen och siktar på ett vanligt lopp här hemma och därefter VM-loppet på Yonkers, säger Jerry.

Förra året vann Jerry International Trot (VM) som tränare med Twister Bi. Chansen finns förstås att göra om den bedriften den 13 oktober.
– Ringostarr Treb passar perfekt på 800-metersbana, så visst ska det bli spännande.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS