Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen fara med Nahar

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Nahar och Charlotte efter Elitloppssegern 2013. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

I fredags i Östersund gjorde forne Elitloppsvinnaren Nahar en slät figur i ett långlopp. Nu kommer dock lugnande besked från skötaren Charlotte Andersson.

Publicerad:

Tolvårige Nahar tillhörde favoriterna i fredags i Östersund och brukar nästan alltid prestera när han inte galopperar. Men den här kvällen var han oplacerad felfri och inte alls bra.
– För första gången var han nog sjuk. Hästen gör sällan en dålig prestation när det inte strular med galopp och så, sade Robert Bergh under lördagen i Östersund.

Under tisdagen kollades Nahar upp av veterinär på Bergsåker.
– Hästen hostade direkt efter loppet i fredags och visade att allt inte stod rätt till. Veterinären hittade lite småsaker, men inget allvarligt, berättar Charlotte, som samtidigt lugnar alla Nahar-fans:
– Ja, Nahar kommer tillbaka!

Ändå är det här sista året hästen får tävla - åtminstone på svensk mark. Hittills har det blivit hela 42 segrar och drygt 13 miljoner kronor. Men i år han faktiskt segerlös. Hinner Nahar ändra på detta?

Charlotte tränade förövrigt en annan gammal hjälte i dag på Bergsåkerscampen, nämligen Digital Ink!
– Här är det lugn träning och en dag i taget som gäller.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS