Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen favorit i repris

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Månprinsen A.M. och Lannem Silje möttes i en minnesvärd duell ifjol på Dannero. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

En av hela fjolårets höjdpunkter var den magiska duellen på Dannero mellan Månprinsen A.M. och Lannem Silje, då Gunnar Melander fick ta emot ett stort jubel när hemmafavoriten plockade ner det norska fenomenet till slut. Men i år får hemmapubliken klara sig utan sin stjärna.

Publicerad:

Månprinsen A.M. och Gunnar Melander har flugit lite under radarn då hästen bara har startat i Norge och Finland i år. Men det har slutat med fyra segrar på fem starter och över en halv miljoner kronor intjänat. Hästen har inte startat sedan Seinäjoki i slutet av april, men nu väntar två stora uppgifter för honom de närmsta veckorna.

– Månprinsen jobbar på som vanligt och har fått lite vassare intervaller nu på sistone. Vi siktar på att starta i Alm Svartens Äreslopp under Oslo Grand Prix-dagen och sedan väntar det nya finska storloppen Nordic King under midsommarhelgen dit vi är inbjudna, berättar Gunnar Melander.

Det finska Nordic King ser ut att bli något alldeles extra då de erbjuder 50.000 euro till vinnaren och alla Nordens bästa kallblod ser ut att dyka upp på startlinjen.

– Det känns väldigt spännande. Han som står bakom det är väldigt intresserad av kallblod och det är ett imponerande jobb de har gjort med den nya banan. Jag var dit och kollade när vi var till Seinäjoki och det är en förstklassig anläggning och banan såg fantastisk ut trots att den är nylagd.

Efter det väntar andra uppgifter i Sverige, men någon ny duell med hemmafavoriten Månprinsen A.M. inblandad kommer vi inte att få se på Dannero.

– Jag bestämde mig redan på vägen hem ifjol att det inte skulle bli någon mera duell för Månrprinsen A.M. För vår del är det över. Det kan inte bli lika bra som den gången, avslutar Gunnar Melander.

Det återstår att se om Dannero kan få ihop någon annan duell när de arrangerar sin stordag den 7 augusti med Kriteriet, men utan hemmafavoriten kommer det bli svårt att få ihop samma tryck som skapades ifjol.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS