Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen hittade åtta rätt

Foto: MARIA HOLMÉN
Johnny Takter tog en dubbel på V86-kupongen. Foto: MARIA HOLMÉN

Det skrällde ordentligt på Solvalla ikväll, vilket gjorde att det inte var någon som kunde hitta åtta rätt på V86. Det innebär att det flyttas över 4,7 miljoner till nästa veckas V86-omgång på Solvalla. På Jägersro tog Johnny Takter och Lars I Nilsson en dubbel.

Publicerad:

Det inleddes med en ordentlig överraskning på Solvalla. Favoriten Lovelock fick öppna hårt för att komma till ledningen efter 650 meter och höll tempot uppe under vägen. Han såg stum ut i sista sväng och tappade travet och istället kunde jätteskrällen Rayon Lascaux spurta in till seger efter invändig resa. 

 

Solvalla var skrällbanan under den här kvällen och enprocentaren Rayon Lascaux följdes upp med en tvåprocentaren. Trots att Quite Windy hade varit bra i comebacken efter långfrånvaro glömde spelarna bort honom helt och tillsammans med Maria Törnqvist spurtade de hem segern längst ut i banan. 

 

– Han är jättesnabb när han får lopp på rulle. Han hade lite problem med hakarna bak, men är så ärlig att han löste det ändå, sa Maria Törnqvist. 

 

Som om inte det räckte blev det ytterligare en enprocentare. Mats L Andersson satte dit Kay Adams i finalen av MälardalsCupen efter en fin resa. Det var högt tempo hela vägen och segertiden blev fina 1.13,5a/2.140 meter. För Eskilstunatränaren var det första kusksegern i år efter åtta andraplatser på 61 starter.

 

En favorit blev det till slut på Solvalla. Ready Ribb vann V86-avslutningen efter att Björn Goop körde resolut till ledningen på första bortre långsidan. 

 

– Nu skötte han sig jättebra. Nu behövde jag bara stötta honom lite grann för att han skulle känna sig trygg. Det här är nog det bästa jag har känt honom, sa Björn Goop om Ready Ribb som tidigare har galopperat en hel del tidigare. 


 

Det första V86-loppet på Jägersro avgjordes redan i spetsstriden. Johnny Takter tog ledningen med Georgie Mae och sedan kunde aldrig favoriten Pelikan Trio utmana efter en utvändig resa. Segertiden skrevs till 1.12,5a/1.640 meter. 

 

– Det är en läcker travare och vi hade fördel av innerspåret, sa Johnny Takter i segerintervjun.

 

Det kom att bli en dubbelseger för konstellationen Lars I Nilsson och Johnny Takter när Jägersrospecialisten Vivo Per Lei spurtade hem det sista loppet på Jägersro. Young Farmer galopperade med grepp in på upploppet efter att knäckt ledande favoriten Orakel Face från dödens vilket öppnade upp för Vivo Per Lei.  

 

U.P.W.Sund hade otur när han testade på V75 senast och hamnade i dåliga ryggar. Idag klaffade bättre och med varvet kvar av stayerloppet kunde han överta ledningen och sedan drog Stefan Persson undan på slutvarvet och sjuåringen var klart starkast.

 

Treårige Falk On Hill har inte fått utdelning i de större treåringsloppen i år, men hästen har hög kapacitet. Det visade han ikväll när han var ute mot äldre hästar. Trots en resa utvändigt om ledande favoriten Solon plockade han fram sitt fina löphuvud och kopplade greppet sista biten. Segertiden blev 1.13,4a/1.640 meter.

 

– Han var rejäl och stred tappert. Helena hade bytt huvudlag och det var positivt, sa Stefan Söderkvist efter loppet. 

 

 

Innan tävlingarna på Solvalla reds Montébästen och när Yoggi Composite vann det andra loppet sprang han det nya svenska rekordet för fyraåriga hingstar och valacker 1.13,7a/2.140 meter. Det gamla rekordet hade han själv på 1.14,4 från i slutet av september.

 

– Jag var lite förbannad då jag blev påriden i första loppet och fick slänga mig ner på innerspår. Därför körde jag till med honom från start och han blev lite väl pigg, sa Jenny Brunzell i vinnarcirkeln. 

 

Den sammanlagda vinnaren i Montébästen blev för andra året i rad Jennifer Persson efter att hon vann det första försöket med Alvena Utah och slutat fyra med Offshore Star i det andra försöket.

 

 

Rätt V86-rad:

2–1–12–8–5–9–11–4

 

Rätt utdelning:

8 rätt: Jackpot

7 rätt: 67 654 kr

6 rätt: 1 166 kr

 

Omsättning V86:

18.316.419 kr

 

Publik

Solvalla: 802 personer

Jägersro: 735 personer

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.