Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen hotade Bold Eagle

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Bold Eagle vann Prix Rene Balliere. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Det blev som vanligt en uppvisning av Bold Eagle när det franska storloppet Prix Rene Balliere kördes på Vincennes och femåringen visade att när han tävlar på topp får de andra köra om andrapriset.

Publicerad:

De franska spelarna hade spelat ner Bold Eagle till 13 för tio i totolisatorn och de hade som vanligt rätt. Trots att motståndet var stenhårt så blev loppet bara en uppvisning av den franska stjärnan. Eric Raffin satt för första gången upp bakom sonen till Ready Cash och efter en lugn start hamnade han utvändigt om ledande Your Highness (e. Chocolatier).

För ett tag så såg det ut som att Björn Goop skulle ta emot Bold Eagle med Your Highness, men efter den snabba öppning gled Bold Eagle till ledningen och de kom upp till första tidsmarkeringen på 1.06,7/600 meter. Efter rusningen i nedförsbacken så dämpades tempot och de kom upp till 1.100 på 1.09,7 och 1.600 meter på 1.11,5. Över upploppet såg det ut som att Eric Raffin bevakade Your Highness i rygg innan han lättade lite på tömmarna den sista biten och stack undan med ett par längder på 1.10,8a/2.100 meter.

Prix Rene Balliere är känt som en riktig fartfest och Bold Eagles segertid är faktiskt den långsammare i loppet sedan Premiere Steed vann på 1.10,9 för sju år sedan. Löpningsrekordet har Texas Charm från 2013 då han vann på 1.09,9a/2.100 meter.

Your Highness hängde med till andraplatsen, men fick sin fina svit på åtta raka segrar bruten. Amiral Sacha (e. Ganymede) kördes fram i dödens mitt i loppet och höll bra till tredjeplatsen utan att hota.

Harper Hanover-vinnaren Bird Parker hamnade sist i femte utvändigt och kunde aldrig förbättra sig slutade näst sist i mål, sex tiondelar efter vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS