Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen registrering krävs för spel på V75 från Malta

Foto: Mia Törnberg/Maria Holmén/TR Bild
Foto: Mia Törnberg/Maria Holmén/TR Bild

Fortfarande pågår utredningen om Maltamiljonerna då V75 avgjordes på Örebro. Nu bekräftar ATG att man inte kräver legitimation på spelare på Malta.

Publicerad:

Ni känner säkert redan till historien om den märkliga vinsten under Örebros V75-omgång.

Om inte kommer en snabb resumé:

  • Utdelningen för sju rätt stannade på 9 358 kronor. Det visade sig sedan att 18 av de 20 högsta V75-vinsterna var inlämnade på Malta.
  • På fem av kupongerna var det miljonutdelning.
  • Den största vinsten innehöll 128 sjuor, 1 411 sexor och 3 080 femmor och betalade ut 1 302 882 kronor.

ATG drog igång en utredning för att se om det handlade om en spelkupp, penningtvätt, skickliga spelare eller något helt annat.

– Spelen var gjorda på ett sådant sätt att det funnits anledning för ATG utreda överträdelser av systembegränsningarna i spelreglerna, sa ATG:s totochef Magnus Lunner till Travronden förra veckan.

Nu har det snart gått 13 dagar sedan och fortfarande finns inga besked från ATG om vad som hänt.

– Det här kommer att ta tid. Händelsen omfattar flera affärsmässiga parter samt involverade kunder. ATG har en relativt god bild om vad som har hänt, men nu är det viktigt att alla parter får komma till tals och att utredningen får ta den tid som krävs, säger ATG:s pressansvariga Camilla Filipsson.

I Sverige kan du inte lämna in din V75-rad utan att legitimera dig. Många tror att samma regler gäller överallt för att få spela på ATG:s produkter.

Men så är inte fallet och det kan vara en förklaring till att utredningen tar tid.

– Lagkravet på registrering av spelare skiljer sig från land till land, på Malta krävs i dagsläget ingen registrering i butik/ombud. Däremot görs det alltid en penningtvättskontroll när det gäller större belopp. Att man måste registrera sig för spel hos ATG är ett politiskt beslut som inte bara ATG utan alla spelbolag på den svensk marknaden måste förhålla sig till, säger Camilla Filipsson.

De 16 miljoner som landade på Malta för två veckor sedan har ännu inte betalats ut.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS