Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen totohall i Östersund i vinter

Foto: PATRICK SJÖÖ
Foto: PATRICK SJÖÖ

Det tar lång tid att bygga upp den brandhärjade totohallen i Östersund.
– Jag har varit lite tidsoptimist och trott att det skulle gå på ett par månader. Nu står det klart att det tar ett halvår innan den kan användas igen, säger travbanechefen Jan Quicklund.

Publicerad:

Det var tidigt på Midsommaraftonen i år som totohallen på Östersundstravet började brinna. Turerna har sedan varit många med försäkringsbolaget.
Första beskedet var att hela den brandskadade totohallen skulle rivas. Nu är det bestämt att i stället renovera den och jobbet startar inom kort.
– Golv, väggar och tak är kvar. Vi har sanerat och rivit ut allt invändigt förutom två bärande väggar. Nu ska jag rita ett nytt upplägg med bland annat utskänkningsplats med mat och dryck, toaletter och totoluckor. Det kommer att vara betydligt färre totoluckor än tidigare och det finns alla möjligheter att göra totohallen väldigt bra. Pressrummet, som vi planerat att riva, var inte så skadat som vi trodde så den ekonomiskt bästa lösningen är att ha kvar det. Det rummet kommer vi göra ett annat upplägg med så det används på ett effektivare sätt då det inte är tävlingsdagar, säger Jan Quicklund.

Någon totohall finns inte att värma sig i under vintern. De som inte vill stå ute i kylan har att välja mellan restaurangen eller läktaren i den byggnad som inte drabbades av branden.
– Om ett par veckor hoppas vi komma igång med arbetet och det är sagt att det tar fem månader. Vi har kommit överens med försäkringsbolaget att räkna fram en peng för alltihopa som jag får disponera. Sedan får jag göra en egen upphandling på det nya upplägget. Det blir en helt annan konstruktion än tidigare med en annan logistik. Vi ska ha ett bättre klimat där inne än vi haft tidigare då det varit en gammal byggnad.
Östersundstravet har åtta tävlingsdagar kvar 2019.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS