Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget elitloppsäventyr för Obrigado

Foto: Foto: Jeannie Karlsson
Nej tack. Obrigado kommer inte till årets upplaga av Elitloppet. Foto: Foto: Jeannie Karlsson

Det blir ingen satsning mot Elitloppet för jänkaren Obrigado. Tränaren Paul Kelly uppger för Daily Racing Form att sjuåringen inte kommer starta i AJ Cutler Memorial eller i Elitloppet.

Publicerad:

Obrigado blev i fjol utsedd till årets äldre travare i USA och sågs som ett potentiellt namn till årets upplaga av Elitloppet. Så sent som för två dagar sedan lät tränaren också positiv till en satsning mot Elitloppet i en intervju med Daily Racing Form. 
- Jag har tänkt på Elitloppet. Ägaren Lennart Ågren (SRF Stable) är från Sverige och det hade varit fantastiskt att se hästen i det loppet. Vi får se hur det går, sa Kelly då. 

Nu uppger dock journalisten Jay Bergman, som gjorde intervjun med Kelly för Daily Racing Form, att tränaren väljer att skrinlägga planerna på Elitloppet. "Det blir varken AJ Cutler Memorial eller Elitloppet. Paul Kelly säger att hästen har en lång säsong framför sig och han förväntar sig att han tävlar på samma nivå som i fjol", skriver Bergman på twitter.

Obrigado (e. Boy Band) hade ett strålande fjolår och avslutade säsongen med seger i den öppna TVG-finalen på Meadowlands före Resolve. Han tjänade över 800.000 dollar i fjol. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS