Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingves dagen efter olyckan

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Peter Ingves tvingas till vila den närmaste veckan. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Halmstadlärlingen Peter Ingves blev sparkad på hemmabanan under måndagen. Nu tvingas han till en veckas vila från tävlingsbanan.

Publicerad:

Röntgen visar att Peter Ingves inte drabbades av någon fraktur i och med olyckan på Halmstads lunchtävlingar under måndagen. Han blev träffad av en spark från sin häst Red Passion i samband med lopp två.
– Man är lite mörbultad men med starka värktabletter så går det helt okej. Det är i alla fall ingenting som är brutet, säger Peter Ingves och fortsätter.
– Smärtan är värre nu men det är ofta så att den kommer dagen efter. I morse hade jag det tufft att ens ta mig ur sängen.
Peter Ingves är uppsatt på att köra två lopp på Jägersro under onsdagen, nio lopp på Åby under torsdagen och ett lopp på Axevalla på lördag. Han aviserar dock redan nu att det kommer bli körsvensändringar på dessa hästar.
– Nej, jag kommer inte att köra något alls under den här veckan. Jag är så pass mörbultad att det inte går.
 

Red Passion hoppade över ett staket och rammade en bil, skadorna hästen fick gjorde att hennes liv inte kunde räddas.
– Det är förstås tragiskt, men enligt tjänstgörande veterinär gick det inte ens att transportera hästen till veterinärkliniken, utan beslutet var tvunget att tas, säger Halmstads sportchef René Jensen.
Halmstad har annars jobbat hårt med säkerheten kring banan och uppfyller alla krav som SÄBA föreskriver.
– Tyvärr måste man konstatera att det inte går att skydda sig mot allt. Trots att staketet är 1.20 meter högt så tog sig hästen över, säger René Jensen.
Fyraåriga Red Passion (e. Nathly Crown) gjorde sex starter, tog rekordet 1.17,1am och tjänade 27.600 kronor.

- Mattias Holmgren & Ola Lernå

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS