Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingves: "På papperet är detta bästa chansen"

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Peter Ingves kan bättre på sin redan starka inledning på 2018. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Peter Ingves avslutade 2017 i fin stil. Starten på 2018 har inte varit mycket sämre och när V75 drar till Jägersro sitter Halmstadkusken upp bakom ett par intressanta hästar. Så här säger han om lördagens styrningar.

Publicerad:

Olle Rols (V75-1) är en jättetrevlig häst som visat prov på bra kapacitet. Han har varit jättebra på sistone och ska ses med god chans igen. Man ska däremot komma ihåg att han går upp i klass nu och möter några bra hästar. Bland annat Gomez och Batman Godiva som jag körde vid vinsten senast. Batman Godiva gick ett bra sistavarv på en icke önskesidstans och jag tror att 2140 meter passar honom bättre. Olle Rols är däremot starkare och på papperet är detta bästa chansen för dagen.

Coolkindacrazed (V75-2) gick riktigt bra på Jägersro när vi körde i jänkarvagn och förhoppningsvis blir det en sådan igen. Han är hyfsat snabb ut och får han bara ett bra lopp kan han vara bland de tre. Jag tror däremot inte att han räcker till mot en sådan som Erwin.

Deuxieme Picsous (V75-3) har jag inte kört på länge. Han har inte startat på länge, startar från sämsta läget och möter några bra hästar. Jag har svårt att se honom vinna och jag är nöjd om han kan springa in bra pengar.

Lesperanza (V75-4) har jag dålig koll på, men jag ska prata lite med Joakim Lövgren som körde henne näst senast om han kan berätta lite om den. Christian Lindhardt har alltid fina hästar och den här är nog inget undantag. Det är svårt att säga hur de utländska hästarna hanterar springspår och springband och det kan blir strul härifrån. Det är några bra hästar med i loppet och det känns lite långsökt att tro på seger.

Going Diablo (V75-5) har jag aldrig kört tidigare och jag får gå på det Peter Untersteiner har sagt om hästen. Läget är intressant och hon kan säkert få fin smygresa härifrån. Jag läste någonstans att hon var dålig ut senast, men att hon normalt är ganska kvick bakom bilen.

Master Crowe (V75-6) känner jag väl och det är en bra häst för klassen. Känslan är att 2140 meter är hans bästa distans, men nu är det 1640 meter och många snabba med i loppet. Senast ville jag vara lite snäll mot honom då vi inte riktigt visste var vi hade honom. Han gick däremot klart bra och verkar kraftigt på gång för dagen. Han kommer garanterat göra bra lopp, men jag vet inte riktigt var jag hamnar och det kan bli lite vingel. Jag kommer prova att ladda från start och kommer jag bara ner i banan ska han räknas.

Juan (V75-7) har gjort det väldigt bra på sistone, men här har jag lite svårt att sätta in honom och det blir ju hårdare motstånd varje gång. Distansen är den rätta, men jag vet inte var jag hamnar härifrån. Han öppnade visserligen hyfsat senast, men från det här läget finns risken att vi hamnar bland de sista. Det känns långsökt att han vinna igen, men förhoppningsvis kan vi få med oss en bit av kakan, avslutar Peter Ingves.

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS