Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Inken” slog till med nytt svenskt rekord

Foto: David Schreiner/TR Bild
Digital Ink slog nytt svenskt rekord i kväll på Bergsåker. Foto: David Schreiner/TR Bild

Tioårige Digital Ink slog ikväll till med ett nytt svenskt rekord för Robert Bergh på Bergsåker.

Publicerad:

Det var i den inledande V64-avdelningen som Digital Ink (e. Super Photo Kosmos) startade från 20 meters tillägg i ett sprinterlopp och kom fram i rygg på ledande Jeppas Picasso. Bergh försökte ta över ledningen varvet från mål, men fick svar. Sedan bjöd han rygg åt Going For Gold Zaz, men ”Inken” gick ifrån enkelt på nya svenska rekordet 1.11,1/1660 meter. Det gamla hade Victorious Star på 1.11,3 (8 augusti 2017).
– De två-tre sista loppen har varit otroligt bra. Han stack direkt när jag sade till honom och det är inte ofta jag känt sådant här tryck i honom, sade Robert Bergh.
Segern i dag var värd 40.000 kronor.

Emilia Leo satte dit fyraåriga stoet Whitsun Madonna (e. Super Photo Kosmos) i ett lärlings- och ungdomslopp (V64-2) från fjärde par utvändigt.
– Hon har jättebra speed, men jag gick kanske lite väl tidigt samt att hon blev lite ensam till slut, kommenterade Emilia Leo.

Rikard N Skoglund ersatte Ulf Eriksson bakom Björn Karlsson-tränade Spang Viktor (e. Alm Viktor) och det blev en bra kombination i V64-3.
– När jag väl styrde ut kändes hästen så fin att jag tyckte det var lika bra att försöka avgöra tidigt. Det blev också lätt till slut, sade Rikard N Skoglund, som även vann med Ingemar Söderberg-tränade Order By Box (e. Order By Fax) i V64-6.
Detta efter en perfekt resa i andra par utvändigt.
– Jag trodde att jag skulle vinna enklare, men Ohlssons Hunkydory Degato ville inte ge sig. Jag tyckte dock att vi var först även om det blev hårt i mål.

Krister Molin-tränade sexårsstoet Craizy Daizy (e. Judge Joe) ordnade andra raka spetssegern för Jimmy H Andersson i V64-4. Den sistnämnde klarade iväg hästen felfritt från fjärdespåret i volten och körde sedan till täten två varv från mål. I sista sväng lämnade ekipaget de övriga och vann enkelt.
– Det såg ut att vara tomt runt omkring samtidigt som min häst fortfarande kändes stark. Så jag var tidigt optimistisk, sade Andersson.

Kenth Åkerlund öppnade tufft för spets med Atlas Vendil (e. Yarrah Boko) och valde att släppa ledningen i ett sprinterlopp (V64-5) efter drygt 500 meter till andrahandsfavoriten One Of Us. När luckan kom i utgången av slutkurvan avgjorde sedan ekipaget säkert på 1.13,7a/1640 meter.
– Den här hästen har varit lovande hela tiden och det var ju inte länge sedan vi vann här senast på Bergsåker. Jag tränar bara en häst, men det räcker bra, sade amatörtränaren Olle Edfeldt.

Ett treåringslopp med 60.000 kronor i förstapris inledde kvällen. Där avgjorde Svante Båth-tränade Bastian Boom (e. Pastor Stephen) från dödens. Det här var första segern i tredje starten.

I ett tvååringslopp med bara fyra startande imponerade ändå Tomas Petterssons Thelma M.M. (e. Beanie M.M.) när hon avgjorde från utvändigt ledaren i en 1.11-avslutning sista 500. Segertiden blev 1.17,9a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS