Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inställda lopp på Axevalla

Foto: STEFAN UPPSTRÖM
Banunderlaget på Axevalla blev allt sämre under torsdagskvällen och till slut tvingades banveterinären avbryta tävlingarna. Foto: STEFAN UPPSTRÖM

De två sista loppen, däribland V64-6 och DD-2, blev inställda under gårdagskvällen på Axevalla.

Publicerad:

Anledningen var att banan till slut blev i så dåligt skick att det helt enkelt var för farligt att fortsätta tävla.
– Det här är det absolut värsta väder man kan tävla i, två grader varmt och regn. Det blev tjällossning i banan och väldigt jobbigt för hästarna, berättade Thomas Uhrberg i Sportkanalens sändning efter segern med Alvena Vagaboy (e. Jaded) i V64-5.

Kort efter intervjun fick Uhrberg höra i högtalarna att detta också blev sista loppet för den här kvällen. Både V64-6 och lopp 10 ställdes in.
– Det blev sämre och sämre under hela kvällen. Vi hade räknat med snö, men det blev regn istället. Till slut gick det inte att få till banan i sådant skick att det var acceptabelt. Det är klart att det är svårt att fatta sådana här beslut och vi fick ta ett lopp i taget. Men när flera kuskar efter V64-5 uttryckte att de var tveksamma eller inte ville fortsätta kändes beslutet att avbryta tävlingsdagen inte så svårt, berättade banveterinären Björn Sandgren.

Inför V64-5 valde tre tränare att stryka sina hästar på grund av de dåliga banförhållandena, nämligen Admir Zukanovic (Panther Face), Håkan K Persson (Just Wait And See) och Hans Karlsson (Rafiki Fri).
– Jag har full förståelse för satt dessa tränare tog bort sina hästar. Banan släppte allt mera, inte bara i sista sväng, fortsatte Björn Sandgren, som även tidigare varit med om att ta sådana här beslut.
– Ja, det kanske har hänt fem gånger tidigare under alla år som jag jobbat som banveterinär.

Inom V64 räknades alla streck i sista avdelningen som vinnare. Det återstod 1.943 system inför V64-6 med ett värde på 1.846 kronor. Det slutade med en utdelning på 958 kronor för sex rätt samt 11 kronor på femmorna. Det blev jackpott på fyra rätt, pengar som går vidare till kvällens V64-omgång i Kalmar. På Dagens Dubbel blev oddset för ett rätt 2,83.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS