Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Italiensk i topp i Oslo GP

Foto: HESTEGUIDEN.COM/TR BILD
Foto: HESTEGUIDEN.COM/TR BILD

Italienska Vitruvio med Jorma Kontio i sulkyn tog hem Oslo Grand Prix.
– Den här segern värderar jag högt, sa Kontio efter loppet.

Publicerad:

Det blev ett händelserikt Oslo Grand Prix där de svenska hästarna inte fick med sig något. Perfect Spirit galopperade tidigt och Nadal Broline hade inget sting till slut trots ett lopp i andra ytter.

– Han underpresterade idag. Han borde ha kunnat utmana efter det loppet, men var trött, sa Björn Gopp som körde Nadal Broline.

Riktigt arg var Willhelm Paal som fick ett lopp i dödens med Ringostarr Treb då Flemming Jensen valde att köra i ledningen med Slide So Easy. Paal trodde han skulle få överta och var förvånad att Jensen inte släppte.

– Man kan köra utan hjärna. Jag säger inget mer, sa Willhelm Paal till ATG Live direkt efter loppet.

Ringo Starr Treb tog över ledningen på sista bortre långsidan men galopperade in på upploppet.

I stället blev det italiensk seger då Alessandro Gocciadoro-tränade Vitruvio vann efter stor dramatik i sista kurvan. Vitruvio tappade travet 400 kvar och loppet såg ut att vara över. Men han ställde sig och lyckades runda alla till slut.

– Han bröt ut och tappade fart och det var starkt att komma tillbaka och vinna så lätt. Det är verkligen en topphäst och skönt för mig att vinna efter att ha haft en tung helg annars, sa en nöjd Jorma Kontio som körde till segern.

Alessandro Gocciadoro tränar Vitruvio som fick 1 500 000 kronor för segern. Segertiden blev 11,6/2140a.

– Det var en skön revansch efter Lotterian och han visar att han duger mot de bästa i Europa. Helt fantastiskt att få vinna det här loppet. Det är Vitruvios största seger och förhoppningsvis är det bara början för honom, sa Alessandro Gocciadoro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS