Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Italiensk show i Oslo

Foto: Anders Kongserud/TR Bild
Urlo dei Venti tog hem Oslo Grand Prix. Foto: Anders Kongserud/TR Bild

Oslo Grand Prix gick till Italien. Enrico Bellei och Urlo dei Venti brakade till ledningen och var sedan totalt överlägsna i Oslo Grand Prix.

Publicerad:

På förhand handlade snacket mestadels om Twister Bi och Cyber Lane, men det skulle bli tal om total italiensk show. Enrico Bellei lade gaspedalen i botten bakom Gennaro Casillo-tränade Urlo dei Venti (e. Mago d'Amore) från start och ekipaget satt i ledningen direkt. Den femårige hingsten passerade kilometern på 1.11,7 och lämnade sedan konkurrenterna med ett flertal längder runt sista sväng.

Urlo dei Venti, som tackade nej till Elitloppet, plockade hem sin femte raka seger och kom i mål på 1.10,5a/2100 meter. Han tjänade 1.500.000 norska kronor i prispengar.
– Jättekul att vinna ett så här stort lopp. Hästen gick jättebra på banan och får vi tillfälle att komma tillbaka kommer vi att göra det. Nu får vi se vad som händer, men förhoppningsvis kommer han vara med i Prix d'Amérique, sade Enrico Bellei.

Bakom vinnaren inkom Evil Enok M.E. som tvåa efter en fin avslutning. Trea blev Uza Josselyn som fick en fin resa i mestadels andra ytter. För svensk del blev årets upplaga av Oslo Grand Prix dyster. Twister Bi galopperade bort sig redan i starten och Cyber Lane stumnade över upploppet efter att ha gått på i tredjespår redan 700 meter från mål och han slutade till sist femma. 

Bäst gick det för Lutfi Kolgjinis Rajesh Face som efter en offensiv styrning höll till fjärdepriset. Sexa blev Stefan Melanders Cruzado Dela Noche. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.