Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Italiensk skräll i Prix du Luxembourg

Foto: Thomas Blomqvist
Urlo dei Venti (nr 13) spurtade bäst i Prix du Luxembourg. Foto: Thomas Blomqvist

Prix du Luxembourg blev en riktig fartfest och när krutröken lagt sig stod Urlo dei Venti som segrare på 1.10,6a/2100 meter. Bland svenskhoppen stod Call Me Keeper för en bra spurt till fjärdeplatsen efter en sen lucka.

Publicerad:

Prix du Luxembourg kallades på förhand för "svenskloppet" med hela fem blågula hopp, där Treasure Kronos, Dante Boko och Call Me Keeper fanns med bland de mest betrodda. Men det blev i stället en skräll i Italiens färger. 

Treasure Kronos öppnade snabbast bakom bilen och flög till spets med Gabriele Gelormini, som släppte täten till Call Me Keeper och Örjan Kihlström. Kihlström valde i nästa skede att släppa iniativet till Alexandre Abrivard, som kom dundrande med Uza Josselyn.

Första 600 meterna öppnades via snabba 1.05,6 och kort senare valde Dominik Locqueneux att köra framåt med Dante Boko, som efter ett ledarbyte fick rygg på Uza Josselyn. Vid ledarbytet hade Kihlström chansen att köra Call Me Keeper i andraspår, men i en trång situation tvingades han ned till tredje invändigt bakom Dante Boko.

Tempot var fortsatt högt under vägen och första 1600 meterna gick via 1.10,9. Uza Josselyn såg stark ut i ledningen med 500 kvar och i tredjespår kom Une Serenade med Urlo dei Venti i rygg. Det skulle också handla om den trion i upploppsstriden. 

Une Serenade kopplade greppet på Uza Josselyn 100 meter före mål, men Urlo dei Venti med Enrico Belli i sulkyn avslutade allra snabbast och lyckades sätta nosen först. Segertiden för Urlo dei Venti blev 1.10,6a/2100 meter och Une Serenade och trean Uza Josselyn noterades för samma tid. 

Call Me Keeper satt länge fast bakom en trött Dante Boko, men spurtade bra efter sen lucka och tog hand om fjärdeplatsen på 1.10,7.

Dante Boko hamnade precis utanför priskakan som åtta i mål, före Moving On och Treasure Kronos. 

Urlo dei Venti (e. Mago d’Amore) som tränas av Gennaro Cassillo belönades med 49.500 euro för segern. Femåringen har tidigare vunnit bland annat Grupp I-loppet Gran Premio d'Europa.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.