Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jackpot lockade inte märkbart

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

Andra omgången av GS75 kördes under söndagen. Omsättningen gick upp med drygt 120.000 kronor. Då ska det däremot sägas att det var jackpot.

Publicerad:

Nya spelet, GS75, har ATG lagt ner både mycket tid och pengar i. Med ny spelform och nytt upplägg är tanken att lyfta söndagarna.
– I grund och botten handlar det om att skapa en tredje speldag i veckan. Söndagen har stor potential, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.
Första veckan omsattes 19.343.748 kronor, i söndags blev omsättningen 19.458.981 kronor.
– Det är en fördubbling gentemot vad V64 Grand Slam omsatte och då är det svårt att inte vara nöjd. Jag har inte siffrorna för de mål som var satta i huvudet, men det är klart att det ser positivt ut. Samtidigt vill jag avvakta med att utvärdera det hela, om två-tre månader ser vi hur spelformen satt sig.
Hur mycket kostar det att utforma och lansera en ny spelprodukt?
– Det är ingen fråga jag har koll på, men det är klart att det är en investering.
Det var jackpot i söndags. Kan man verkligen vara nöjd med omsättningen som var då?
– Jo, men det tycker jag. Att det var premiär lockade givetvis en hel del, det gör det alltid. Att vi fick jackpot veckan efter gjorde att omsättningen låg kvar på samma nivå. Som jag nämnde tidigare – det intressanta blir hur det ser ut om ett par månader, vad normalomsättningen ligger på då. När vi har koll på det, kan vi också dela med oss av hur GS75 mottagits i förhållande till våra förhoppningar, avslutar Brissman.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS