Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag älskar den här hästen"

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Panamera och Inertial ordnade en dubbel åt Ola Karlsson på hemmabanan Jägersro. Stallkamraterna var etta och tvåa i onsdagens inledande V86-lopp.

Publicerad:

Jämne och säkre Panamera (e. Scarlet Knight) hamnar sällan utanför prisbordet när han är ute på tävlingsbanan. Någon seger hade det dock inte blivit sedan i februari, men på onsdagen var det dags igen. Jörgen Sjunnesson körde femåringen till ledningen efter 700 meter och sedan stannade ekipaget där hela vägen in i mål.

Segertiden skrevs till 1.14,8 över lång distans och tränaren Ola Karlsson var förstås nöjd efteråt.
– Man blir glad när hästarna gör sitt jobb. Jag älskar den här hästen. Han är en riktig polare som utvecklas fint hela tiden. Det är en underbar häst att ha i sitt stall, sade Karlsson som hade fler skäl att jubla.

Hans andra häst i loppet, Inertial, skuggade nämligen Panamera upploppet ned och lade beslag på andraplatsen. Därmed kunde Ola Karlsson räkna in 105.000 kronor till stallet. Båda hästarna är för övrigt uppfödda av Stefan Melander.

Ledningen var guld värd för Panamera, men i övriga V86-lopp på Jägersro fick spetshästen ge sig. I fallet Franklin Face var det dock med liten marginal. Han och Dante Kolgjini anförde till kort före mål då Arapaho Ghostdance (e. Raja Mirchi) tog sig förbi. Därmed blev det seger för Adrian Kolgjini i kuskmatchen Generationsduellen.

Conrad Lugauer var i München för att se favoritlaget FC Bayern mot Röda Stjärnan och i hans ställe körde sonen Marc Elias stallets hästar. Med den äran. Elias vann kvällens tredje lopp med Ornello (e. Love You) och tog sedan en V86-seger med Ivana Boko (e. Kadabra). Det fyraåriga stoet slog storfavoriten Nanetta Hill i en servärd upploppsduell och kom i mål på nya rekordet 1.13,4 över full väg.

Radarparet Secret Mission (e. Muscles Yankee) och Henriette Larsen rundade sedan av Jägersrokvällen med en rejäl seger från dödens. Secret Mission plockade ned ledande Kung Edward och höll sedan undan för Sevilla på upploppet. Segern togs på 1.12,7 över 2.140 meter och var deras fjärde tillsammans.

På Solvalla vann Örjan Kihlström med Roger Walmanns Absurd (e. Muscle Hill) innan Torbjörn Jansson gäckade spelarna i ett stayerlopp. Han satt upp bakom Tsatziki (e. Super Photo Kosmos) och bjöd Veronica Lundströms häst på en spårsnål resa. 

På upploppet kom sedan luckan och då sköt Tsatziki till vasst.
– Det riktigt kröp i hela kroppen på honom. Han ville ösa iväg och vi hann fram tack och lov. Han är en liten kämpe som alltid gör fina lopp, berömde Jansson i vinnarcirkeln.

Därefter spårade Mikael J Andersson från start till mål med Axevallaamatören Emil Sandbloms Apple Rose (e. Turbo Sund) och sedan gjorde Oskar J Andersson detsamma med Ebony Boko (e. Chocolatier) som tränas av Jörgen Westholm. Apple Rose vann på 1.13,7 över full väg med voltstart – nytt rekord för henne – medan Ebony Boko kom i mål på 1.12,9 över samma distans med autostart.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS