Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag ångrar allt jag skrivit"

Foto: Stalltz.se
Jörgen Sjunnesson. Foto: Stalltz.se

Bloggen ingvarssonopersson.se publicerade under torsdagen ett inlägg som handlar om hur en känd svensk travkusk under flera år uppges ha kränkt och sextrakasserat kvinnor.

Publicerad:

Via sms och sociala medier ska mannen ha skrivit till kvinnorna, ställt närgångna frågor samt - i en del av fallen - skickat intima bilder av sig själv.
Journalisterna Lennart Persson och Henrik Ingvarsson som ligger bakom bloggen ingvarssonopersson.se har pratat med flera av kvinnorna och kunde även i inlägget om sextrakasserierna visa upp skärmdumpar på vad som anges vara delar av mannens meddelanden, några av dem skickade redan 2013. 
Ingen av de unga kvinnorna har polisanmält mannen, något som Svensk Travsports ungdomsansvariga Lisa Persson via ingvarssonopersson.se uppmanar dem att göra:
– Jag vill verkligen uppmana de personer som har blivit utsatt för det här att – polisanmäla! Och om inte det görs, att man då annars tar kontakt med mig eller Göran Wahlman på ST, så att vi får vetskap om sådana här saker. Som sagt; alla ska kunna känna sig trygga i travsporten och det är mycket viktigt att människor på alla nivåer är stöttande, säger Lisa Persson till bloggen.
Travronden har under dagen pratat med fler kvinnor som bekräftar den bild som målas upp i Ingvarssons och Perssons blogg.
Och nu väljer också den utpekade kusken, Jörgen Sjunnesson, att träda fram och be om ursäkt för sitt agerande.
– Jag tar fullt ansvar för vad jag gjort och beklagar djupt mitt uppenbart dåliga omdöme, säger Jörgen Sjunnesson, och fortsätter:
– Uppriktigt ber jag alla inblandade om ursäkt och ångrar allt jag har skrivit.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.