Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag hade verkligen tur"

Foto: Hanold/ALN
Olivia Uggla vid ett tidigare tillfälle. Foto: Hanold/ALN

Under fredagen var Olivia Uggla inblandad i en olycka på Östersundstravet. Dagen efter mår hon efter omständigheterna väl. 
– Man är väl seg i kroppen, det är tur det, säger den 26-åriga Brunflotjejen.

Publicerad:

Det var under tävlingsdagens första lopp, i monté, som den otäcka olyckan inträffade på Östersundstravet. Olivia Uggla satt i ledningen med Yankee Flair, men föll av den heta hästen i första sväng samtidigt som konkurrenterna kom dundrande bakifrån. 
–  Det hade regnat och jag hade nog lite blött grus på undersidan av stövlarna. Han var het och jag försökte spjärna emot med knäna samtidigt som jag sköt fram fötterna lite. Jag fick inget riktigt tryck i stigbygeln och pressades iväg när jag försökte få tag i stigbygeln rörde han sig i sidled och min tyngdpunkt hamnade utanför sadeln.
– Då ramlade jag av och det enda jag hann tänka var att "nu måste jag försöka landa i halvspår". Men det var ju lite olämpligt att jag satt i ledningen när det hände.

Olivia blev trampad av en häst som kom bakom och fick föras till sjukhus.
– Jag kröp ihop och försökte skydda huvudet. Det var en häst som sköt ifrån på mig och det är där jag har som ondast, vid ena skuldran. Men det är bara mjukdelarna som tagit lite stryk, skiktröntgen på sjukhuset visade att inget var brutet. Det hade kunnat gå riktigt illa så jag hade verkligen tur.
– Men efteråt var jag mest irriterad, jag kände ju att jag hade bästa hästen i loppet och hade kunnat vinna. 

Hur känns det i kroppen så här dagen efter?
 – Äsch, förutom lite ont i ryggen så har jag lite skavsår på rumpan och en lårkaka. Man är väl seg i kroppen, det är tur det.

När kommer du kunna rida igen tror du?
– Jag hade en ridning i dag på Dannero och jag ville egentligen tävla, men min kompis som tränar hästen sa åt mig att jag skulle vila. Så jag får ta det lite lugnt i dag, säger den tuffa Brunflotjejen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS