Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag kommer sakna honom"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Six Pack. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Tävlingskarriären är över för Åke Svanstedts Six Pack – och hingsten har verkligen satt spår hos sin tränare.
– Det är inte lätt att hitta en häst som honom, säger Åke Svanstedt.

Publicerad:

Efter 19 segrar på 35 starter och närmare två miljoner dollar insprunget har Six Pack (e. Muscle Mass) gjort sitt sista framträdande på tävlingsbanan – och i en intervju med ustrottingnews.com berättar Åke Svanstedt om vad hingsten betytt och betyder för honom.
– När han var två år så var han stor och inte så snabb. Men i april 2017 började han kännas som en bra häst. Därifrån och fram till nu är ett stort minne med honom, säger Åke Svanstedt till ustrottingnews.com.

Six Pack avslutade karriären som den stjärna han är. Med seger i TVG Open Trot på Meadowlands. Han vann på 1.08,4/1609 meter vilket är nytt banrekord för fyraåriga hingstar och valacker och kretsen kring honom kunde kvittera ut 175.000 dollar.
– Han tog aldrig ett felsteg. Sedan har han ett fint löphuvud. Han var väldigt enkel att köra i loppen. men allting har ett slut. Jag är tacksam över de här åren, säger Åke Svanstedt. 

Six Pack kommer nu att stallas upp på Deo Volente Farms i New Jersey för avel.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS