Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag längtar absolut"

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

En förväntansfull Erik Adielsson ser fram emot styrningen i årets Elitlopp.

Publicerad:

För Erik Adielsson har tankarna om deltagande i Elitloppet 2019 funnits sedan ganska lång tid tillbaka, eftersom hans styrning från 2018 Uza Josselyn bjudits in. Men under torsdagen blev det klart att han sätter sig upp bakom Daniel Redéns Double Exposure, som kommer till Elitloppet med sex raka segrar, senaste segern tagen i Rättvik på 1.09,8/1.640 meter.
– Det är jättespännande. Att få möjligheten att sitta upp bakom en sådan fantastisk märr, det känns härligt, säger Erik Adielsson och fortsätter.

– Samtidigt vill jag säga det att det inte var givet att köra Double Exposure. Jag har pratat med tränaren till Uza Josselyn, René Aebischer, som jag körde i Elitloppet i fjol, och han var förstående och stöttade mig i mitt beslut. Det känns extra bra, för jag vill absolut inte göra någon besviken. Nu kommer Gabriele Gelormini som suttit upp bakom henne på sistone köra istället, vilket på ett sätt är positivt för Solvalla, som får ett helt internationellt ekipage i Elitloppet.

När det kommer till Double Exposure är det första gången Erik Adielsson sitter upp bakom Daniel Redéns sexåriga sto.
– Jag har mött henne flertalet gånger och lagt märke till vilken enorm motor och vilken inställning hon har. Jag har själv kört In Toto Sund i toppform, som jag tycker är en bra häst, och Double Exposure har tagit ner henne från dödens på enkelt sätt. Det tycker jag säger en del. Lägg därtill hur hon såg ut i senaste starten i Rättvik, när hon vinner på 1.09-tid med förutsättningar som absolut inte var optimala... Det gör att jag är spänd för vad som komma skall.

Det är blott 2,5 vecka kvar, till dess då Solvalla är fullt av publik, till dess bilen rullar i Elitloppets försök.
– Jag längtar absolut till Elitloppet. Att sätta sig upp bakom Double Exposure och köra ut och ta emot Solvallapubliken. Det är då travet är som bäst, då mår man gott, säger Adielsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS