Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag tänker inte säga att..."

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Very Kronos. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Very Kronos var tillbaka på svensk mark och gjorde sin första start på fem månader. Hästen skötte sig exemplariskt och avgick med segern – så här lyder framtida planen för Svante Båths kapable femåring.

Publicerad:

De gånger Very Kronos (e. Ready Cash) sköter sig slutar det allt som oftast med seger. Så blev utgången även i lördags när Svante Båths femåring var tillbaka på tävlingsbanan efter fem månaders frånvaro.

Av de 16 gånger hästen gått felfritt har 14 slutat med seger. Från ledningen vann han lördagens försök i silverdivisionen tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn. Till Svante Båths stora glädje, men Solvallatränaren tänker inte ropa hej än...
– Faktiskt så såg han lite behagligare ut den här gången jämfört med innan. Det såg väldigt bra ut. Men jag tänker inte säga att vi kommit underfund med honom. Då står han säkert och hoppar nästa gång... Jag vill ha flera starter i rad utan strul innan jag säger så, säger Svante Båth.

Very Kronos kommer att bli kvar i Sverige en tid innan han reser ned till Frankrike igen.
– Det är meningen att han gör ett par starter här hemma innan vi åker ner till Frankrike. Ifjol bommade vi att Fyraåringstestet på Sundbyholm var ett grupplopp så därför blev han utestängd från ett gäng lopp. I år har han ett lite bättre program, säger Svante Båth.

Erik Adielsson var, precis som Svante Båth, nöjd med Very Kronos uppförande.
– Jag tänker inte ta orden i min mun att han mognat för då står han säkert och studsar nästa gång. Men jag kunde inte begära mer av honom denna gång. Han uppförde sig precis som jag ville. Sedan ska man veta att det saknas 30-40 meter i honom, men skulle det inte gjort det hade Svante misslyckats med matchningen. Det var inte i denna start han skulle vara på topp utan det är längre fram. Jag är verkligen nöjd med vad hästen presterade. Superskoj, säger Erik Adielsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS