Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag var vaken hela vägen hem"

Foto: Alf Lindbergh/ALN
Foto: Alf Lindbergh/ALN

Anna Näslund lastade två hästar till Bodens V86-dag. Det slutade med två segrar.
Dagen efter succén är hon både trött och lycklig.
– Jag brukar slockna tidigt i bilen hem. Men den här gången var jag vaken hela vägen, säger Anna Näslund och skrattar.

Publicerad:

Umåkersamatören Anna Näslund har verkligen toppform på stallet. Nu kan stallets hästar visa upp en segerprocent på otroliga 40 efter 12 segrar på 30 lopp.

– Mycket handlar nog om att vi har bättre hästar än tidigare att jobba med. Det är lättare att få framgångar då, konstaterar Anna Näslund.

Att Rikard Skoglund skulle styra Crown Prince W.W. från ledningen var inte så överraskande under onsdagens V86-omgång på Boden.

– Jag hade förhoppningar på honom. Han har gått bra lopp då han inte galopperar, men han är omogen och opolerad. Efter att ha tittat på loppet i efterhand så ser man hur han vinglar och är nära galopp ett par gånger då det går sakta i loppet. Men det flöt på bättre i högre farter.

Att hennes Eder Bob skulle vinna huvudloppet, Scandal Plays Minne, var mer oväntat.

– Jag tyckte det var så bra hästar med så det var svårt att tro på seger. Men loppet blev som jag hade önskat och han brukar vara stark till slut. Att få vinna just det här loppet känns stort för mig. Jag minns förstås Scandal Play väl. Han var en fantastisk individ och Norrlands stjärna.

Naturligtvis en höjdarkväll för Näslund, men inte topp tre i hennes långa karriär.

– Det bästa är förstås när man fick vara med om dubbla kriteriesegrar och derbyseger. Min son Kevin ägde ju halva Troll Kevin och Eld Kevin tillsammans med Janne Norberg. Jag stod inte som varken ägare eller tränare, men jag var ju med och tränade dem. Det var en fantastisk tid att följa dessa.

Är det Jan Norberg som du lärt dig det mesta inom travet?

– Jag jobbade 14 år hos Janne så det är klart att jag lärde mig mycket under den tiden. Men även hos Sverker Karlsson som var amatör i Lycksele. Dessa två har jag mycket att tacka för.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS