Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jakobsson blev champion – avslutade med fyrling

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Magnus Jakobsson. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Magnus Jakobsson och Carl Johan Jepson gjorde upp om kuskchampionatet i Årjäng – och duon bjöd på stor uppvisning när banan anordnade sin sista tävlingdag för året.

Publicerad:

Inför årets sista tävlingsdag i Årjäng stod Magnus Jakobsson på 15 kusksegrar och Carl Johan Jepson på 14 – och bägge två kom till värmlandsbanan på söndagen i toppform.

Carl Johan Jepson noterades för en fyrling, men Magnus Jakobsson ville inte vara sämre utan noterades för fyra segrar även han och blev således kuskchampion med 19 segrar under året.

Först ut att vinna var egentränade Global Wonderful (e. Yankee Glide). Ett fyraårigt sto som avslutade starkast till slut och kom i mål på 1.13,6a/1640 meter.

Jakobsson fortsatte sedan av bara farten med att vinna med Berne Gustafssons talangfulle Global Unesco (e. S.J.'s Caviar). Den femårige hingsten tog karriärens sjunde seger i den 15:e starten när han vann på 1.15,3/2660 meter.
– Det är en stark häst, men rätt så komplicerad. Det var på gränsen att blev det galopp ett par gånger idag, men han redde ut det. När vi kom in på upploppet var det lugnt och bara att köra på, sade Magnus Jakobsson.

Värmlänningen vann sedan med egentränade kallblodet Egge Piril (e. Lome Elden). Den sexårige valacken var totalt överlägsen sina konkurrenter på 1.28,0/2640 meter.

Än mer överlägsen var Magnus Jakobssons Fossens Wally (e. S.J.'s Caviar). Det fyraåriga stoet rundande enkelt konkurrenterna från spår 13 bakom bilen och kom i mål på 1.14,4a/2140 meter. Stoets fjärde seger i den 14:e starten.

Carl Johan Jepson tog söndagens första seger med Mats Andersson-tränade Bilbo B.S. (e. Järvsöfaks).
– Han är inte helt enkel att köra, men idag var han fin. Vi fick ett bra lopp som passar honom med ryggar hela vägen fram till upploppet. Han tvekade lite grann när han kom först. Han har förmågan att vilja vänta in de andra, men han var bra, sade Carl Johan Jepson.

Från ledningen vann Jepson även med Morgan Wihelmsson-tränade Mack Dragan (e. Zola Boko). Segermaskinen vann för 21:a gången i karriären när han nådde mållinjen på 1.14,2a/2640 meter, men han var inte på topp menade Jepson.
– Han var mer än vanligt trög idag. Han sprang och vinglade och det var någonting som störde honom. Han ska vinna enklare än så här tycker jag.Han sprang och var allmänt krånglig under vägen, sade Carl Johan Jepson.

Carl Johan Jepson tog sin tredje seger med Ulf Stenströmers Victory Road (e. Oiseau de Feux). Den sjuårige valacken vann klass II-försöket på 1.14,5a/2140 meter. Han vann också med Sofia Aronssons Hobby de l'Iton (e. Niky) som var huvudet högre än sina konkurrenter i det avslutande loppet. Det här var hästens andra start i regi Aronsson och första segern för Axevallatränaren. Klockan stannade på 1.14,5/2160 meter. 

Magnus Jakobsson blev också årets tränarchampion på Årjängstravet med 14 segrar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS