Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jakobsson med två årsdebuter på Solvalla

Foto: ALN
Magnus Jakobsson tränar både Global Steffo och You To Neat. Foto: ALN

Magnus Jakobsson har två egentränade hästar till start på GS75 i eftermiddag. En av dem kommer med tre raka segrar i bagaget. – Han vinner inte den tuffa vägen i dag, säger tränaren. 

Publicerad:

Jakobsson håller själv i tömmarna bakom både Global Steffo (e. Judge Joe) och You To Neat (e. Federal Flex). Den sistnämnde har inte startat sedan oktober i fjol. Å andra sidan tog han då sin tredje raka seger. 
– Första starten på ett tag, då är det alltid svårbedömt. Han gjorde väldigt bra insatser på slutet förra året, men han var lite loj när han skulle göra sin första start för mig och behövde det loppet för att komma igång då. Jag tycker att båda två känns bra i träningen men när det blir lopp så är det något annat, säger Jakobsson. 
Kan You To Neat vinna (GS75-5) trots avsaknaden av lopp?
– Det är svårt att säga. Jag tror inte att han gör det den tuffa vägen i så fall. Segrarna förra året tog han från ledningen och dödens. 
Global Steffo (GS75-2)?
– Bakspår är ingen höjdare för honom, särskilt inte på snabba sommarbanor. Han har gjort sina bästa lopp med tätkänning. Vi får smyga med helt enkelt. 
Avslutningsvis berättar Jakobsson att inga utrustningsändringar är planerade. För You To Neats del innebär det att han kommer att gå barfota bak. Global Steffo kommer att fortsätta utan skor både fram och bak.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS