Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Järvsöodin visade styrkan i Hästägarekannan

Foto: Matilda Öhrman/TR BILD
Järvsöodin blev nyligen miljonär och på Bergsåker fyllde sexåringen på kontot med 50.000 riksdaler. Bilden från ett tidigare tillfälle. Foto: Matilda Öhrman/TR BILD

Under torsdagskvällen avgjordes anrika Hästägarekannan på Bergsåker och bland kallbloden glänste Jan-Olov Perssons Järvsöodin på 1.24,4/2660 meter. 
– Han kan få en fin höst, säger segerkusken Ulf Ohlsson. 

Publicerad:

Järvsöodin (e. Järvsöfaks) kom till Bergsåker utan seger på årets sex försök och ställdes mot ett namnstarkt motstånd i Hästägarekannan, där Art Nökkve på andra tilläggsvolten var spelad till knapp favorit före Björs Frej. Den senare övertog ledningen med två varv till mål samtidigt som Ulf Ohlsson satt bra placerad med Järvsöodin i andra par utvändigt bakom Bro Viking. Med drygt tusen meter kvar rundade Ohlsson fram till dödens och under slutvarvet skruvades tempot upp successivt. Art Nökkve tuggade på tredjespår längs sista bortre långsidan, men i en snabb avslutning skulle det handla om de två täthästarna som stred sida vid sida upploppet ner. 

Björs Frej försvarade sig helhjärtat men Järvsöodin var starkast och kort före mål kopplade sexåringen greppet. Jan-Olov Perssons nyblivne miljonär kom hem på 1.24,5/2660 meter och den rejäla insatsen lovar mer inför fortsättningen.
– Han var jättefin i dag och vi har väntat lite på det här. Han hade en väldigt bra säsong i fjol och sprang in bra med pengar, så det tar kanske lite tid att växa in i klassen. Nu kan han få en bra höst, sa Ulf Ohlsson i tv-sändningen efter loppet.

Hästägarekannan för varmblod samlade hästar över fyra volter och här imponerade Robert Berghs Corrored (e. Pine Chip) med sin seger på 1.14,3/2880 meter. Ove A Lindqvist skötte tömföringen och efter att ha följt med i tredjespår med 750 meter till mål fick Corrored full anfallsorder i vida spår med 300 kvar. I det läget låg ekipaget sist i fältet – men med en mycket kraftfull avslutning fällde Corored allt och fick fatt på ledaren M.C.C.Orlando precis före mållinjen.

Förstapriset i Hästägarekannans två lopp var 50.000 kronor. 

Tidigare under kvällen var Timo Nurmos Victory Topline (e. The Best Madrik) tillbaka i vinnarspåret i sin tredje start efter uppehåll. Femåringen ledde varje meter av loppet och gick undan ohotad med krafter kvar på fina 1.10,8a/1640 meter tillsammans med Jorma Kontio. 

I det efterföljande kallblodsloppet gjorde Nurmos segerstaplare Laxfaks comeback efter fyra års frånvaro. Elvaåringen ledde länge men stumnade sista biten och fick nöja sig med en tredjeplats till slut. Istället var det Sorm Järven  (e. Åsajerven) som stal showen tillsammans med Wiktor Kylin Blom i sulkyn. Hans Svenssons tioåring avgjorde med en fin slutrepa i tredjespår och vann på 1.29,5/2160 meter före Hibovalle.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS