Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jätteskräll i Sto-SM

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Global Upper Style och Ulf Ohlsson vann Sto-SM. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Global Upper Style bjöd på den största skrällen genom tiderna i sto-SM.
– Det här är verkligen överraskningarnas sport, sa tränaren Peter Untersteiner efter att Ulf Ohlsson styrt femåriga Global Upper Style till SM-guldet.

Publicerad:

Mellby Free (e. Muscle Hill-Mellby Ticket) var de flestas favorit att vinna sto-SM. Det såg också bra ut i dödens på sista bortre långsidan i dödens.

Helt plötsligt blev det galopp halvvarvet kvar och då blev det upplagt för skräll.

– Det kändes som hon skulle vinna i det läget. Men hon rullade väldigt oväntat över i galopp, sa Örjan Kihlström som satt bakom Björn Goops stora favorit.

I stället blev det Ulf Ohlsson som lotsade fram Global Upper Style (e. S.J.´s Caviar-Plantinium Shine) förtst över linjen. Segerreceptet var tredje invändigt och attack på open strech. Segertiden blev 12,3/2140a.

– Det är klart att jag är överraskad. Jag tyckte det var ganska jämnt bakom Mellby Free, men jag hoppades som bäst på en 3-4:e plats. Det här var fantatsiskt roligt, sa Ulf Ohlsson.

Det här var stall Untersteiners tredje SM-guld för kvällen.

– Jag hade svårt att tro på seger med henne idag. Hon köptes in som ettåring och har varit hos oss hela tiden så det är klart att det är extra kul, sa Peter Untersteiner.

Det här var hästens första årsseger. Den var värd 500 000 kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS