Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jätteskräll i storlopp

Foto: GERARD FORNI
Foto: GERARD FORNI

Det franska vintermeetinget är långt, det fick förhandsfavoriterna i meetingets sista Grupp I-lopp, Prix de Selection erfara. Charly du Noyer, Carat Williams, Draft Life och Diego du Guelier var alla chanslösa mot Discours Joyeux.

Publicerad:

Vintermeetinget som pågår mellan oktober och mars månad innehåller närmare 100 tävlingsdagar på Vincennes. Enorma prispengar delas ut och de franska travarna är satta i ordning av sina tränare. Under lördagen kördes det sista Grupp I-loppet för vintern, Prix de Selection för de fyra-, fem- och sexåriga travarna. De äldre stod med 25 meters tillägg och från den startfållan startade loppets favorit, Carat Williams.
Trots att denne fick andra utvändigt och Charly du Noyer satt i rygg var de chanslösa att utmana de i täten över upploppet. Loppet hade gått i väldigt högt tempo, som ledande Dreammoko (e. Timoko) satt tillsammans med Gabriele Gelormini.
I sista sväng trodde man att han skulle tröttna, men i själva verket sträckte han på sig ordenligt. Charly du Noyer galopperade i början av upploppet, precis som Draft Life och när dessutom Carat Williams hissade nödflagg, stod det mellan ledaren och ledarryggens Discours Joyeux (e. Goetmals Wood).
Damien Bonne bakom Thierry Raffegeaus häst kunde sätta sig till rätta i god tid före mål och storskrällen var ett faktum. Det var hästens första start i Grupp I-lopp och det slutade på absolut bästa sätt.
Inför lördagens start hade han vunnit fem lopp på 20 starter och tjänat 170.960 euro. Efter Prix de Selection kan det adderas ytterligare 108.000 euro.
Segertiden blev 1.11,4/2.200 meter. Snabbast i loppet travade måltrean Black d'Avril. 1.10,9/2.225 meter travade Frederic Prats sexåring efter Oceano Nox.
Vinnande Discours Joyeux är undan Quelle Copine och mamman har all anledning att vara stolt. Det är nämligen hennes äldsta avkomma och också den hittills enda avkomman som startat.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.