Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jätteskräll spräckte nollan

En jätteskräll sopade bort de flesta V5-kuponger när unga Alicia J Larsson tog årets första seger. Det i montéloppet med Morgan Atlas, tränad av Leif Ljunggren till över 80 gånger insatsen. En offensiv ritt betalade sig och segergesten kom rakt från hjärtat. 
– Jag är helt i chock, sade Alicia.

Publicerad:

HALMSTAD. Montéloppet såg på förhand ganska öppet sånär som på Densmarta, som hade varit lyckosam i disciplinen tidigare men var utan chans den här gången. Då låg vägen öppen för Morgan Atlas, som varit segerlös tidigare under året trots tio försök. 
– Jag förstår inte vad som hände. Tränaren var glad om vi kunde bli åtta och få lite slantar och så gick det så här. 
Alicia fick en bra start och hade tidigt hade tätkänning. I sista sväng var greppet kopplat och upploppet var odramatiskt. 
– Jag kollade efter konkurrenterna i sista sväng och tänkte att nu kommer dom väl, men som tur var gjorde dom aldrig det. Make It Bore och Miss May jagade förgäves över upploppet och segermarginalen skrevs till fem säkra längder. 
– Jag hade hört att tränaren gillade om man red offensivt. Det var en härlig åktur jag fick, log Alicia.  21-åringen kom in i travet, som så många andra, via ponnytravskolan. Tidigare jobbade Alicia hos Marcus Lindgren men slutade där och läser nu till hälsopedagog. En krånglande rygg har stoppat henne från montén under året men nu är det bättre och det visade hon med eftertryck i loppet. I stallet finns två hästar på träningslistan, dels tvåfaldige miljonären Donttellmyanymore (som närmast kommer från Johan Untersteiner, dessförinnan tränades han av Fabrice Souloy) samt Perfect Model. Den sistnämnde som gjort blott gjort två starter under året men som fjol firade fina framgångar och vann fyra lopp tillsammans med Alicia, varav tre i monté och en i sulky. 
– Jag tycker allra bäst om monté. Det är mer sport, avslutade en lycklig vinnare. 

Conrad Lugauer har en mycket lovande treåring i Norton Commander. Fuxen charmade oss redan i debuten och är fortfarande obesegrad efter två starter. Trots en resa utvändigt ledaren gjorde Gift Kronos-sonen processen kort med sina motståndare och vann avstannande efter 1.12,5 sista varvet. 
– Det är en talang. Han är både snabb och stark och avslutade riktigt snyggt över upploppet. Vi skyndar långsamt med den här hästen, han kommer att tjäna sina pengar i alla fall, summerade en påtagligt belåten Conrad Lugauer. 

Johan Untersteiner har länge haft ett klart grepp om championstriden i Halmstad, men pappa Peter har senaste tiden lagt i en högre växel. I nuläget är det 30-30, men Peter har fler andraplatser och har således kopplat ett microgrepp. Tre segrar blev det under kvällen, där två var egentränade. Fyraårige Arsenal gjorde femte starten i sin nya regi och nu kom första fullträffen. 
– Han har blivit allt bättre och har dessutom gått felfritt i fyra lopp i rad, vilket är glädjande, poängterade championligaledaren. 

Vinnare på Halmstadtravet 25/9
1: Exclusive Rivner (e. Muscle Hill) Peter Untersteiner. 
2: Norton Commander (e. Gift Kronos) Conrad Lugauer. 
3: Jessica Highness (e. Raja Mirchi) Kevin Oscarsson (Lars Brindeborg). 
4: Miss Señorita (e. Torvald Palema) Olof Thorson. 
5: Ambon Degato (e. Donato Hanover) Johan Untersteiner. 
6: Bag’s Simoni (e. San Pellegrino) Axel Jacobsen. 
7: Morgan Atlas (e. Charles Atlas) Alicia J Larsson (Leif Ljunggren). 
8: Arsenal (e. Muscle Hill) Peter Untersteiner. 
9: Silver Annie (e. Tap In) Robert Andersson. 
10: Come And Dream (e. Zola Boko) Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist). 
11: Epic Fearless (e. Rotation) Peter Untersteiner (Joakim Sarnet).

Lira nästa gång: Unchaperoned Dance (lopp 5) är mycket osäker. Hon slungade sig i galopp i starten och tappade mycket mark men upphämtningen var av bästa märke (1.13,9/1900 meter). Vinner i nästa felfria lopp? 

JAN-OLOF MOLIN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS